UFC

UFC potpisao Australca hrvatskih korijena: U promociju dolazi nakon osam uzastopnih pobjeda

Stephen Erceg (lijevo)

 Screenshot (youtube, Eternal Mma)
27-godišnji borac muha kategorije Stephen Erceg novo je pojačanje UFC-a

UFC kao najjača svjetska MMA organizacija konstantno potpisuje nove borce, ali i otpušta one za koje smatraju da više ne zaslužuju mjesto u promociji. Među nedavno potpisanim borcima izdvojit ćemo jedno potencijalno zanimljivo za MMA fanove iz naše regije.

Stephen Erceg (9-1-0) novo je ime najjače MMA organizacije na svijetu. Radi se o borcu iz Australije, ali već po prezimenu može se zaključiti da Stephen ima nekakvu poveznicu s našim prostorima. Erceg je još prošle godine trebao nastupiti u sklopu Dana White‘s Contender Seriesa, a tada smo ga kontaktirali i zatražili informaciju o njegovim korijenima.

Erceg nam je potvrdio da ima određenu poveznicu s Hrvatskom. Njegovi pradjed i prabaka zapravo su Hrvati, a nakon što su se vjenčali, odselili su u Australiju. Nije Erceg nažalost otkrio ništa više od toga, a za pretpostaviti je da se radi o iseljavanju tijekom jednog od dvaju svjetskih ratova.

Nastup Stephena Ercega na DWCS-u na kraju se ipak nije dogodio i Erceg je morao drugim putevima tražiti ulazak u UFC. To je ostvario preko Eternal MMA organizacije. Radi se o australskoj organizaciji, a Erceg je posljednjih sedam nastupa odradio pod njihovim okriljem. Svih sedam puta je slavio, a većinu svojih pobjeda upisuje ‘‘submissionom‘‘. Od ukupno devet pobjeda u karijeri, šest ih je upisao prisiljavanjem protivnika na predaju, jednom je nokautirao suparnika, a dvaput je slavio na bodove.

Jedini poraz u dosadašnjoj karijeri upisao je u devetom mjesecu 2017. godine. Erceg je tada izgubio od Seana Gaucija jednoglasnom odlukom sudaca. Bio je to drugi Ercegov profesionalni nastup, a nakon toga upisao je osam pobjeda zaredom.

Stephen inače nastupa u muha kategoriji, a ugovor s UFC-om izborio je u drugom mjesecu ove godine. Erceg je nastupio na Eternal MMA 73 eventu isti vikend kada se održavala UFC 284 priredba u Australiji. UFC-ovi predstavnici imali su prilike gledati Ercega uživo, svidjelo im se što su vidjeli i odlučili su ga nagraditi ugovorom. Erceg je te večeri svladao Sichira Hiraija gušenjem u prvoj rundi borbe.

Momak nadimka ‘‘AstroBoy‘‘ bit će svakako zanimljiv za popratiti, a trenutno nije poznato kada će debitirati pod okriljem UFC-a.

Linker
18. travanj 2024 23:09