UFC

Masvidal je izgubio veliku svotu novca kladeći se na Poiriera: ‘Djeco, žao mi je, morat ćete u državnu školu‘

Dustin Poirier (lijevo) i Jorge Masvidal (desno)

 Instagram (jorge Masvidal)
Odnedavno umirovljeni ‘‘Gamebred‘‘ požalio je zbog ove oklade

Veliku čast imao je Jorge Masvidal proteklog vikenda na UFC 291 eventu. Prvi ‘‘BMF‘‘ u povijesti dobio je ulogu osobe koja predaje taj pojas novom vlasniku, a Masvidal je pojas morao staviti na rame Justina Gaethjea.

Nije to bilo ono čemu se Jorge nadao, jer poraženi Dustin Poirier dobar je Masvidalov prijatelj i dugogodišnji timski kolega u ATT-ju. Priželjkivao je ‘‘Gamebred‘‘ da će ‘‘BMF‘‘ pojas ostati unutar ATT dvorane, ali Gaethje je imao druge planove i nokautirao je Poiriera početkom druge runde.

"Da, želim ga (Masvidala) natjerati da to učini. To bi bilo lijepo. Znam da će to mrziti.‘‘, govorio je Gaethje još uoči same borbe, a svoj plan je uspješno sproveo u djelo.

Masvidal se našao na meti određenih kritika zbog načina na koji je Gaethjeu uručio pojas. Nije se Jorge udostojio staviti pojas oko Justinovog struka, nego ga je položio na Justinovo rame, vidno razočaran Poirierovim porazom. Osim činjenice da je njegov prijatelj izgubio teškim nokautom, Masvidal je imao još razloga za biti razočaran. Naime, ‘‘Gamebred‘‘ je veliku svotu novca uplatio u kladionici na pobjedu Poiriera, a sada je ostao bez tog novca.

‘‘Ulažem novac koji vjerojatno ne bih trebao ulagati. Uložio sam 100 tisuća dolara na D.P.-ja, na Dustina Poiriera. Djeco, žao mi je, ali ipak ćete morati ići u državnu (javnu) školu sada.‘‘, rekao je Masvidal u razgovoru s Caroline Pearce (TNT Sports).

Masvidal je još tijekom svoje borilačke karijere nerijetko znao istaknuti kako želi zaraditi veliku svotu novca, jer želi omogućiti kvalitetno školovanje svojoj djeci. 2019. godine Masvidal je nokautirao Darrena Tilla na UFC-ovom eventu u Londonu, a u govoru nakon meča poručio je:

‘‘Nije li ovo borba večeri? Što fanovi kažu? Ovo je najbolja borba večeri, recite to Dani Whiteu. A ovo je definitivno i nokaut večeri. Trebam tih 100 tisuća dolara na svom računu, jer moja djeca moraju ići na fakultet.‘‘, tada je rekao Jorge Masvidal.

Naravno, Jorge Masvidal našalio se rekavši da će njegova djeca ipak morati ići u javnu školu nakon što je izgubio novac okladom na Poiriera, ali veliku svotu novca izgubio je Masvidal i sigurno će ubuduće biti oprezniji.

Ono što je Masvidala povuklo da uplati toliko novca na Poiriera, jest forma u kojoj je Dustin ušao u ovaj meč. Masvidal ima priliku gledati Poiriera na treninzima i bio je svjestan u kakvoj formi Poirier dolazi.

‘‘Dustin je izgledao u formi boljoj nego ikad prije, a očito da se radi o mom timskom kolegi kojem želim sve najbolje i htio sam da pobijedi. Kapa dolje i Justinu, odličan meč, a on je uvijek odličan natjecatelj.‘‘, zaključio je Masvidal.

Linker
28. travanj 2024 05:57