UFC

Masvidal odgovorio na prozivku Burnsa: ‘Znamo da ništa ne bi napravio kad bi se sreli na ulici‘

Jorge Masvidal i Gilbert Burns

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘‘Gamebred‘‘ tvrdi da Burns ne govori istinu i spreman je obračunati se s njim

Jorge Masvidal i Gilbert Burns u kavezu se nisu pojavili još od proljeća. Dvojica vrhunskih velteraša upisali su poraze u posljednjim nastupima i pobjeda će im biti imperativ u sljedećem nastupu. To se posebno odnosi na Jorgea Masvidala koji je u seriji od tri uzastopna poraza, ali gubio je dvaput od Kamarua Usmana i jednom od Colbyja Covingtona.

Gilbert Burns u četvrtom mjesecu pružio je ponajbolji meč godine protiv Khamzata Chimaeva, ali izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca. Burns je dugo već zainteresiran za borbu protiv Masvidala, a prije nekoliko dana otkrio je kako od tog meča vjerojatno neće biti ništa.

‘‘Samo vam želim svima dati do znanja da mi je UFC ponudio borbu protiv Masvidala tri puta. Prva je ponuda bila za 12. studenog (11. mjesec). On je rekao da treba više vremena. Druga ponuda odnosila se na 10. prosinca (12. mjesec), a on je tada rekao da će se borit u Brazilu protiv mene (21.01.2023.). Sada je ponovno odbio meč. Rekao bih da ono ‘B‘ u ‘BMF‘ više ne znači ‘Baddest‘ (‘Najopakiji‘).‘‘, napisao je Burns na svom Twitter profilu.

Burns je nedugo poslije otkrio da će on nastupiti na eventu zakazanom za Brazil (21.1.2023.), ali protivnik nije još poznat. Međutim, ‘‘Durinho‘‘ bi se mogao strpiti s novim nastupom i pomaknuti ga za dva mjeseca kasnije. Iako službene potvrde još nema, pretpostavka je da će UFC tada održati event u Londonu, a Jorge Masvidal odgovorio je Burnsu na gore spomenute riječi.

‘‘Oprostite što me nije bilo nko vrijeme. Širio sam svoju riječ, odrađivao svoju stvar i pobrinuo sam se da ova država ostane što slobodnijom. Sve vas volim, lijeve i desne. Sada se mogu fokusirati na sebe i svoju sebičnost. Moram se osvrnuti na ovog tipa za kojeg inače ne bih imao vremena, ali danas ću pronaći vremena za tebe, Gilberte (Burns). Hunter (Campbell), ako čuješ ili vidiš ovo, molim te reci mu da nikad nisam pristao na studeni (11. mjesec), prosinac (12. mjesec) ili siječanj (1. mjesec). Imao sam ročišta na sudu i neke druge stvari zbog kojih nisam mogao odlučiti kad ću se boriti.‘‘, započeo je Masvidal u obraćanju putem Instagrama.

Kad su u pitanju sudski procesi, gotovo sigurno se radi o tužbi koja je pokrenuta protiv Masvidala zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda Colbyju Covingtonu. ‘‘Gamebred‘‘ je Colbyja napao u trećem mjesecu ispred jednog restorana u Miamiju i zadao mu je nekoliko udaraca šakom, pri čemu je Colby ostao bez zuba. Čini se kako tom sudskom procesu dolazi kraj i Masvidal je željan povratka u kavez.

‘‘Danas imam puno bolje vijesti. Ako želiš dobiti batina na eventu na kojem Leon Edwards brani pojas u Engleskoj, rado ću te prebiti na mrtvo ime, Gilberte. Ako ne želiš, začepi. Ti si kukavica. Znamo da nećeš ništa učiniti kad me vidiš na ulici ili u kavezu. Obojica znamo da bi me pitao za fotografiju i govorio bi da pričaš sranja samo za PPV. Stoga začepi.‘‘, poruka je Masvidala koji je očito i dalje zainteresiran i za sukobe na ulici.

Može Masvidal pričati svoju klasičnu priču, ali vjerojatno ne postoji MMA fan koji će povjerovati u teoriju da je Gilbert Burns nekog uplašen. Brazilac je kavez dijelio s pregršt vrhunskih boraca, pristao je na meč protiv Khamzata Chimaeva onda kada mnogi nisu bili zainteresirani. Burns u tom meču nije imao puno toga za dobiti, a riskirao je svoju visoku poziciju u poretku. Burns je na kraju pokazao kako je Chimaev itekako ranjiv i da mu se može parirati unutar kaveza.

Jorge Masvidal s druge strane totalno je deklasiran u posljednja dva nastupa, a u prilog mu ne ide niti spomenuti napad na Colbyja. Masvidal pobjedu nije upisao od 11. mjeseca 2019. godine, a hoće li ga Burns čekati do trećeg mjeseca, saznat ćemo u narednim tjednima.

Linker
24. travanj 2024 05:53