UFC

Chimaev ne podržava Ngannoua: ‘On se žali da ga ne plaćaju dovoljno, bori se i novac će doći‘

Khamzat Chimaev

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Smatra da ga žaljenje neće nigdje odvesti

Iako nije prvak, može se reći da je Khamzat Chimaev trenutno jednako velika zvijezda kao Francis Ngannou, ako ne i veća. U svom posljednjem nastupu za UFC borio se protiv Hollanda, a trenutno pregovara za borbu protiv Colbyja Covingtona. Da nije riječ samo o ‘hype train‘ borcu potvrdio je protiv Burnsa u jednoj od najboljih borbi ove godine.

Ngannou već duže vrijeme izražava svoje nezadovoljstvo uvjetima koje mu UFC pruža u ugovoru, što je i normalno jer bi se svaki borac trebao zauzeti za sebe. No Khamzat Chimaev se s time ne slaže, on ipak smatra da se žaljenjem neće ništa postići, već da bi se trebalo prikloniti dobro nam poznatom sistemu "šuti i radi".

"Mnogi borbi pričaju kako nam UFC ne daje dovoljno novaca i drugih stvari. Ali oni se odbijaju prisjetiti kako im je bilo prije 20 godina. Ja sam bio beskućnik, kao i većina boraca. Veliki momak poput Francisa ide govoriti kako mu ne daju dovoljno novaca. Moraš cijeniti sve što ti se dogodilo. Samo se nastavi boriti i novac će doći." - zaključio je Chimaev.

Chimaev je isto tako tvrdio da je njegov honorar za UFC 279 event bio najveći do sada, iako je došao pretežak na vaganje, te na kraju bio uparen s Hollandom. Ngannou se nije borio još od svoje velike pobjede protiv Ciryla Ganea na UFC 270 eventu, a trenutno pregovara oko borbe protiv Jona Jonesa, što bi mu vjerojatno donijelo najveću zaradu u dosadašnjoj karijeri.

Linker
13. travanj 2024 12:18