UFC

Masvidal otkrio da respektira Burnsa: ‘Taj tip se dolazi potući i uvijek ću pogledati njegovu borbu‘

Jorge Masvidal

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘‘Gamebred‘‘ ovaj put nema nikakav animozitet prema svom protivniku, ali planira doći do uvjerljive pobjede

Meč Jorgea Masvidala i Gilberta Burnsa zakazan za 8. travnja (4. mjesec) ove godine privlačit će veliku pažnju, u to nema sumnje. Radi se o potencijalno spektakularnoj borbi, naročito ako Burns odluči borbu zadržati na nogama.

Brazilac je ponajbolji ‘‘grappler‘‘ velter kategorije, ali voli se potući u stojci i njegove kickboksačke vještine napreduju iz borbe u borbu. Jorge Masvidal cijelu svoju karijeru poznat je kao borac koji posjeduje vrhunske vještine u stojci, ali hrvanje i parter njegove su slabije strane. ‘‘Gamebred‘‘ se u protekla tri nastupa borio protiv boraca koji su prvenstveno hrvači. Kamaru Usman dvaput ga je porazio, a Colby Covington jednom i Masvidal se nadao drukčijem tipu protivnika.

‘‘Nisam htio boriti se protiv još jednog borca koji je prvenstveno orijentiran na hrvanje, jer s takvima sam se borio u posljednja tri ili četiri nastupa. Htio sam se boriti s nekim drugim, ‘grapplerom‘ ili udaračem. Zato smatram da je Gilbert Burns najbolji izbor.‘‘, rekao je Masvidal sinoć u MMA Houru.

Jorge je dakle htio izbjeći isključivo hrvače, ali Burnsa vidi kao ‘‘grapplera‘‘, odnosno BJJ majstora i ne svrstava ga u isti koš s borcima koji dolaze s hrvačkom bazom.

Što se Gilberta Burnsa tiče, on je pozvao Masvidala da se obračunaju na pet rundi i da ulog bude takozvana ‘‘BMF‘‘ titula koju je Masvidal 2019. godine osvojio porazivši Natea Diaza. Radi se o izmišljenoj tituli za ‘‘Najopakijeg tipa na svijetu‘‘, a Burns smatra da on zaslužuje taj pojas. Masvidal je odbacio ideju borbe za taj pojas.

‘‘To možemo odraditi ako mi UFC isplati ‘BMF‘ novac, a UFC neće pristati na toliku povišicu honorara. Žao mi je, Gilberte. Već sam potpisao ugovor i nije me briga. Tri runde više su nego dovoljne za Gilberta. Sviđa mi se sva pažnja i trud koji ulaže u promoviranje ove borbe, ali tri runde bit će dovoljne.‘‘, rekao je samouvjereni Jorge.

Masvidal je uoči svog posljednjeg nastupa (vs. Colby Covington) morao proći i kroz pregršt ‘‘trash talka‘‘, prozivki, animoziteta, uvreda na osobnoj razini itd. Ovaj put to neće biti slučaj, a Masvidal ističe da zapravo respektira Burnsa i nema ništa osobno protiv njega.

‘‘Ovo nije ništa osobno. Meni se Gilbert zapravo sviđa. Kad mi netko kaže da se Gilbert bori, ja ću sjesti i gledat ću tog tipa preko svog mobitela. On se dolazi potući. Sjećam se kad je tek došao i bio je ‘jiu-jitsu tip‘, grlio je ljude i bio je nervozan. Zatim je prešao u velter i počeo je s nokautima. On je odličan borac i mislim da će ostati odličan borac čak i nakon borbe protiv mene. Ali 8. travnja (4. mjesec) ću razvalit tog tipa. On će dobiti isto što čeka Leona (Edwardsa) nakon što porazim Gilberta. Usman možda ponovno dobije nogom u lice, a onda ću se ja boriti protiv Leona. To je filmski završetak. Ovakvo nešto ne viđate čak niti u filmovima.‘‘, rekao je Masvidal.

Nije tajna da Masvidal želi preskočiti red i izboriti ‘‘title shot‘‘ protiv Leona Edwardsa. Još 2019. godine Masvidal je ispogađao Edwardsa s nekoliko udaraca u ‘‘backstageu‘‘ nakon londonskog UFC eventa, a UFC ih nikad nije upario da razriješe trzavice unutar kaveza. Masvidal sada pokušava iskoristiti tu situaciju kako bi preskočio ostale izazivače, a lako je moguće da uspije u tom naumu ukoliko porazi Burnsa na impresivan način.

Linker
21. srpanj 2024 18:56