UFC

Masvidal se na sudu izjasnio da nije kriv, zatražio je suđenje pred porotom

Jorge Masvidal

 screenshot (YouTube, UFC)
‘Gamebred‘ je zapravo napravio ono što se i očekivalo

Nedugo nakon što je uhićen, Jorge Masvidal priveden je pred sud u Miamiju. Tamo se, po pitanju optužnice za napad na Colbyja Covingtona i nanošenje teških tjelesnih ozljeda, izjasnio da nije kriv.

Podsjećamo, Masvidal je početkom tjedna napao Covingtona u jednom restoranu. Prišao mu je s leđa, nekoliko ga puta udarivši, a sve je rezultiralo ozljedama glave i izbijenim zubom. Budući da je napad izveo maskiran, što je po američkom pravu dodatna otegotna okolnosti, Masvidalu prije zatvorska kazna od 15 godina. Naravno, to je maksimalna kazna i naravno da mu se tako što neće dogoditi, no situacija nikako nije bezazlena.

No, da bi se to dogodilo, Jorge će prije svega morati biti proglašen krivim. Naime, nakon što se izjasnio suprotno, zatražio je suđenje pred porotom. Za sada se ne zna hoće li isto dobiti, budući da će idući put pred sud izaći 21. travnja. Do tada će se nalaziti na slobodi, budući da je uplatio 15 tisuća dolara jamčevine.

Covington je izjavio kako je Masvidala prepoznao po glasu, a dodao je kako mu je, udarajući ga, govorio da je to zbog onoga što je rekao o njegovoj djeci. Masvidal i Covington su u posljednje dvije godine uistinu puno toga rekli jedan drugom, posebno u posljednjih par tjedana prije njihove borbe, u kojoj je početkom mjeseca Covington uvjerljivo slavio.

Nema nikakve sumnje da će se cijeli "cirkus", jer kako drugačije nazvati sve ovo nastala između dvojca koji bi prije svega trebali biti sportaši, još neko vrijeme nastaviti.

Linker
20. travanj 2024 07:15