UFC

Masvidal zgrožen ponašanjem Kevina Leeja: 'Ti si sramota za sport, UFC bi ti trebao dati otkaz'

 screenshot
Jorge Masvidal borac je bez dlake na jeziku, a takav je bio i po pitanju komentara na Kevina Leeja, tj. njegovo prvobitno nezadovoljavanje potrebne težina za nastup na UFC Fight Night 170, a onda i pokušaj tvrdnje kako nije tapkao, što je zapravo bilo više nego očito.

Kevin Lee doživio je teški poraz od Charlesa Oliveire u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 170, ali to je bio samo kraj vrlo lošeg tjedna za američkog borca lake kategorije. Već na vaganje došao je s viškom kilograma, da bi dozvolu za borbu ipak dobio, a onda je pokušao pri kraju borbe napraviti izuzetno nekorektan potez. Vidno je tapkao nakon što se našao u giljotini, a onda je, kad je Oliveira pustio zahvat, a sudac već prekinuo borbu, krenuo na leđa Brazilca te je tvrdio kako nije tapkao. A zapravo je bilo vrlo vidljivo kako je dlanom udario čak pet ili šest puta.

Sve to ponašanje inače vrlo često bahatog i nekorektnog "Motown Phenoma" nikako se nije svidjelo inače razboritom, ali vrlo iskrenom Jorgeu Masvidalu. Jedna od trenutno najvećih UFC zvijezda bila je zgrožena onim što je vidjela pa je uslijedila "Twitter kanonada" po Kevinu Leeju.

"Prvi kurvinski potez, pao si na vagi. Drugi kurvinski potez, tapkao si i htio nastaviti. Ogromno nepoštovanje prema sportu i zapravo najniža stvar koju si mogao napraviti", napisao je Masvidal i onda se nadovezao idućom objavom: "UFC bi te trebao otpustiti nakon ovog sranja. Tapkati i nastaviti borbu. Najsramotnija stvar koju sam vidio."

Lee je zapravo tapkao više nego očito i teško je zaključiti kako je uopće mislio da će mu tako nešto proći. A možda se sve to bio samo potez iz očaja. Što se tiče otkaza iz UFC-a, dobiti ga vjerojatno neće, no sam je najavio kako odlazi na pauzu i to možda u trajanju nekoliko godina.

Linker
27. travanj 2024 09:02