UFC

Mateusz Gamrot: ‘Borba između mene i Makhacheva bila bi najveća u povijesti Europe‘

Gamrot i Makhachev

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Otkrio je i svog favorita između njega i Oliveire, ali i način na koji misli da će meč završiti

Bivšeg dvostrukog KSW-ovog prvaka Mateusza Gamrota sljedeće subote na UFC 280 priredbi čeka definitivno najveći izazov u dosadašnjoj karijeri. Borit će se protiv odličnog Beneila Dariusha, a pobjednik toga meča će sigurno visoko kotirati kada je u pitanju vrh lake kategorije.

Gamrot je u UFC došao kao dvostruki KSW-ov prvak prije dvije godine, a u debiju je poražen podijeljenom sudačkom odlukom. No, Gamrot je to ispravio jer je u naredna četiri meča bio stopostotan, a pobijedio je Jeremyja Stephensa te velikog talenta Armana Tsarukyana.

Na službenoj rang ljestvici Gamrot je trenutno deveti, dok je Darisuh šesti. Iako bi mu pobjeda nad Dariushom donijela velike stvari, Gamrot je već ‘‘bacio oko‘‘ na sami vrh kategorije. U jučerašnjem intervjuu za MMA Junkie rekao je da se želi boriti protiv Islama Makhacheva:

‘‘To je moja borba iz snova. Kad god treniram MMA razmišljam o toj borbi i drugim borbama s najboljim likovima. Islam je sigurno najbolji u ovoj diviziji, mislim da je on budući prvak. Mislim da će moja borba protiv Makhacheva biti najveća borba u Europi ikad‘‘, rekao je Gamrot.

Dotaknuo se i ‘‘main eventa‘‘:

‘‘Mislim da će to biti odlična borba. Ukoliko Islam ne bude radio glupe greške u toj borbi, trebao bi pobijediti. Moj izbor je Makhachev da će pobijediti Oliveiru. Vjerojatno će biti odluka sudaca‘‘, rekao je.

Na kraju je Gamrot rekao kako je Dariush vrlo težak protivnik za njega koji ima odlično hrvanje i BJJ, te da mu je to najteži protivnik do sad. No rekao je da je spreman na sve i da jedva čeka idući vikend.

Linker
25. travanj 2024 06:16