UFC

Mateusz Gamrot objasnio zašto je prihvatio ‘short notice‘ borbu protiv Jalina Turnera ovog vikenda

Mateusz Gamrot

 Screenshot (mmafightingonsbn)
Iako je u trenutno posljednjem nastupu poražen, Gamrot ne namjerava stati dok ne dođe do svog ultimativnog cilja

Otkako je došao u UFC, bivši dvostruki prvak KSW-a Mateusz Gamrot je pokazao kako se radi o uistinu odličnom borcu. Iako je u trenutno posljednjem nastupu poražen od strane Beneila Dariusha, pružio je odličan meč te je pokazao da se ne predaje lako. Ovog vikenda na UFC 285 priredbi je pred novim izazovom, odnosno čak sedmom UFC borbom.

Originalno se Gamrot nije trebao boriti ove subote protiv Jalina Turnera, nego je uskočio na ‘‘short notice‘‘ jer je Dan Hooker bio primoran odustati od borbe. Turner je trenutno deseti na službenoj rang ljestvici, a Mateusz je objasnio zašto je uopće prihvatio borbu:

‘‘Nisam mogao odbiti ovu priliku. Jalin je odličan borac, deseti na rang ljestvici, vrlo opasan na nogama. Ali nakon svoje posljednje borbe, nisam otišao nigdje. Vratio sam se u dvoranu i trenirao vrlo jako, čekao svoju priliku. Mislim da je meč protiv Jalina odlična borba za mene‘‘, rekao je Gamrot za CBS Sports.

‘‘Kad sam se borio protiv Dariusha napravio sam nekoliko pogrešaka. Možda sam malo previše želio raditi hrvanje. Sad će biti jako drugačija borba, dosta sam napredovao u udaračkom dijelu. Što se tiče borbe s Jalinom, želim da zapalimo kavez‘‘, dodao je.

Gamrot je inače u posljednje vrijeme postao jedan od glavnih sparing partnera Dustinu Poirieru, a vjerojatno u svojoj kategoriji teško može pronaći prikladnijeg udarača za ove pripreme. Inače, Gamrot je trenutno sedmi na službenoj rang ljestvici te će preko njega Turner pokušati probiti se do većih imena.

Prije borbe protiv Dariusha, Gamrot je bio zaredao četiri odlične pobjede. Iako ga je taj poraz za sada zaustavio u pohodu na sami vrh, ne sumnjamo kako će i dalje nastaviti pokazivati kvalitetu.

Linker
20. travanj 2024 07:22