UFC

Mateusz Gamrot: ‘Pobijedit ću legendu i tako postati poznat‘

Mateusz Gamrot i Dustin Poirier
 Instagram
Bivši dvostruki KSW prvak namjerava iskoristiti sve prilike koje mu subotnja UFC borba pruža

Jedna vrlo pristupačna pojava je poljski UFC borac lake kategorije, Mateusz Gamrot. Netko koga je vrlo ugodno slušati i za koga je teško zaključiti kako se radi o MMA borcu. I to vrhunskom, čovjeku koji je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisao 18 pobjeda i tek jedan poraz. A i oko tog poraza postoji zanimljiva priča. Bilo je to prošle godine u njegovom UFC debiju, kad je podijeljenom odlukom sudaca poražen od Gurama Kutateladzea, a čak je njegov protivnik odmah nakon borbe izjavio kako smatra da je Gamrot zaslužio pobjedu.

Drugi UFC nastup imao je u travnju, kad je nokautirao Scotta Holtzmana i pokazao UFC-u da je došao napraviti dobar posao. Sad je pred njim nova borba i MMA ikona kao protivnik. Riječ je o Jeremyju Stephensu. Je li upravo on bio razlog tako brzog povratka u Octagon?

"Volim se boriti tri puta godišnje. Dobro sam se odmorio. Krenuo sam se vrlo brzo pripremati za borbu koja će mi uslijediti, a onda je došla ponuda velike borbe protiv Jeremyja i na to nisam mogao reći ne", izjavio je "Gamer" tijekom UFC-ovog medijskog dana, dodavši što mu znači borba protiv nekoga kao što je Stephens:

"Cijeli život naporno radim i sad sam dobio sjajnu priliku boriti se protiv njega. Sretan sam, Jeremy je veliko ime u Americi i UFC legenda. Posjeduje jako puno iskustva i čvrst je borac. Ovo je neki novi nivo, a nakon borbe će svi u Americi znati tko sam ja"

Svi jako dobro znamo što se dogodilo u slučaju prošle Jeremyjeve borbe, odnosno zašto se nije održala. On je tijekom sučeljavanja nakon vaganja odgurnuo Drakkara Klosea, koji je doživio ozljedu vrata te je bio prisiljen otkazati borbu. Što Gamrot misli da će se dogoditi na vaganju i hoće li biti spreman na slične poteze svog protivnika?

"Meni je svejedno, volim sve i spreman sam na sve. Možemo se smješkati ili krenuti odmah u rat. Što se god dogodi, ja sam spreman, bilo na sučeljavanju, bilo u borbi", kratko je potvrdio borac koji vjeruje da nakon ove borbe može ugovoriti susret s nekim rangiranim borcem. Glavni cilj mu je, tko bi rekao, postati UFC prvak lake kategorije, no dodaje kako mu se nigdje ne žuri.

Linker
26. travanj 2024 08:55