UFC

Matt Brown brutalno nokautirao Courta McGeeja u prvoj rundi i izjednačio rekord Derricka Lewisa!

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Bio je to 16. nokaut "The Immortala" u profesionalnoj karijeri i 13. pod okriljem UFC-a

Posljednja borba preliminarnog dijela programa UFC on ABC 4 priredbe u Charlotteu privlačila je veliku pozornost danima uoči samog "eventa". Legendarni Matt Brown (23-19 prije meča) u oktogonu Spectrum Centra uparen je s pobjednikom 11. sezone "The Ultimate Fighter "showa", Courtom McGeejem (21-11 prije meča), a velteraški okršaj dvojice prekaljenih UFC-ovih veterana opravdao je, na koncu, visoka očekivanja i na najbolji mogući način najavio ulaz u glavni dio priredbe u Sjevernoj Karolini.

Brown je u svom posljednjem meču, u ožujku 2022., poražen (podijeljenom sudačkom odlukom) od Bryana Barberene, dok je McGeeja u lipnju prošle godine nokautirao Jeremiah Wells. Obojica su, dakle, u međusobnom srazu tražila povratak na pobjednički kolosijek, a tome je nešto odlučnije prionuo McGee.

Zauzeo je 38-godišnjak sredinu kaveza, te kombinacijom ručnih tehnika i "low kickova" radio pritisak na Browna. "The Immortal" se u tim trenucima, uglavnom, kretao prema nazad, a nakon minute i dvadeset sekundi bacio je jedan udarac nogom, nakon kojeg ga je McGee srušio i pokušao mu uzeti leđa. Brown se obranio od tog pokušaja i pridigao uz ogradu, ali "The Crusher" je nastavio raditi pritisak uz žicu i nanio mu minimalnu štetu "dirty boxingom". Ritam borbe u tim je trenucima bio u padu, a nakon opomene Dana Miragliotte zbog nedovoljne aktivnosti, borci su nastavili obračun u središtu oktogona. Sijevali su tada s obje strane uglavnom "low kickovi" i poneki direkt, a upravo nakon što je McGee bacio jedan prednji lijevi direkt, uslijedila je Brownova ekspresna kontra u vidu desnog krošea kojim je pogodio svog protivnika u sljepoočnicu i brutalno ga nokautirao u četvrtoj minuti i devetoj sekundi meča.

Bila je to 24. pobjeda u Brownovoj profesionalnoj karijeri (koja je počela još tamo u listopadu 2005. godine), i 16. do koje je došao nokautom. U okviru UFC-a, bio je to njegov 13 nokaut, čime se izjednačio s Derrickom Lewisom na prvom mjestu ljestvice boraca s najviše nokauta u povijesti najjače svjetske MMA organizacije.

"Možeš učiniti sve što zamisliš. Sve je u glavi. Moj um ima samo jednu svrhu, ne postoji ništa što volim raditi više od ovoga", rekao je oduševljeni 42-godišnji MMA veteran Danielu Cormieru neposredno nakon velikog trijumfa.

Linker
22. travanj 2024 12:15