UFC

Matt Brown još nije spreman za mirovinu: ‘Ovo je najbolji osjećaj na svijetu‘

Matt Brown
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
40-godišnji veteran dotaknuo se teme potencijalnog umirovljenja u razgovoru za ‘‘MMA Junkie‘‘

Legendarni ''The Immortal'' ovog vikenda odradit će svoju 28. borbu pod okriljem UFC-a. Trenutno je u nizu od dva poraza. Prvo ga je Miguel Baeza nokautirao u svibnju 2020. godine da bi potom Brown izgubio odlukom protiv Carlosa Condita u siječnju ove godine. Brown se nada prekidu gubitničkog niza, a neće imati lak zadatak jer ga s druge strane čeka Dhiego Lima. Brazilac je posljednju borbu odradio na UFC 258 priredbi pritom izgubivši od Belala Muhammada. Ipak, prije toga poraza, bio je na tri pobjede u nizu.

Matt Brown čak 13 godina član je najjače promocije, a sve su glasnije špekulacije kako se bliži kraj njegove karijere. Godine su uzele danak i jasno je vidljiv pad u njegovim izvedbama. Ipak, sudeći po zadnjim izjavama, čini se kako veteran ne razmišlja o umirovljenju.

''Još uvijek osjećam trnce i leptiriće u stomaku. I dalje sam nabrijan. Ovo je najbolji osjećaj na svijetu.'', izjavio je Matt Brown.

Brown u nastavku ističe kako je i dalje ovisan o toj dozi adrenalina koju mu pružaju MMA borbe:

''Ljudi zaboravljaju da je moguće umrijeti u tome kavezu. Ovo nije igra, ovo je pitanje života i smrti. Istina je kako nitko nije umro u UFC borbama, no smatram da se radi o sreći. Nije isključeno da se jednog dana dogodi, no ovo je brutalan sport. Brutalne ozljede sam doživio u ovome sportu.'', dodaje ''The Immortal''.

Njegov protivnik Dhiego Lima nastupao je u TUF-u, točnije na ''The Ultimate Fighter 25'' izdanju. Brown je tada bio jedan od trenera u timu TJ Dillashawa, a Lima je nastupao upravo za taj tim te je dogurao do samog finala gdje je poražen od Jesseja Taylora. Dakle, Matt Brown je upoznat s mogućnostima brazilskog velteraša, a kratko se osvrnuo i na njegove kvalitete:

''Dhiego je stvarno jako, jako dobar borac. Jednom kada mu stvari sjednu na svoje mjesto, počet će uništavati protivnike. Moram ga zaustaviti, bit će ovo odlična borba. Nas dvojica biti ćemo u prijateljskom tonu prije i nakon borbe, no tih 15 minuta bit će krvoproliće.''

Matt Brown već sada ima zavidnu brojku krvoprolića u kavezu UFC-a, no očito nema problema ka dodavanju još jednog. Njegovo najbolje vrijeme svakako je prošlo, no njegov beskompromisni pristup zasigurno će i ovoga vikenda privući fanove. 32-godišnji Dhiego Lima s druge strane imat će dobar test zrelosti protiv istinskog veterana.

Linker
25. travanj 2024 08:18