UFC

Matt Brown kritizirao strategiju Michaela Chandlera: ‘Bori se poput Gattija, a može biti poput Floyda‘

Nov 12, 2022; New York, NY, USA; Dustin Poirier (red gloves) and Michael Chandler (blue gloves) during UFC 281 at Madison Square Garden.,Image: 737156223, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Jako iskusni Matt Brown u detalj je secirao sve probleme Michaela Chandlera

Još početkom 2021. godine, Michael Chandler debitirao je pod okriljem UFC-a, a nokautiravši Dana Hookera već u prvoj rundi, odmah je najavio velike stvari. Pucao je ‘‘Iron‘‘ na sam vrh i već u drugom nastupu pod okriljem UFC-a dobio je priliku napasti titulu u lakoj kategoriji.

Bio je Chandler blizu finiša protiv Oliveire već u prvoj rundi, ali Brazilac se izvukao i završio je Chandlera u drugoj rundi. Nakon toga, Chandler kao da je otpisao nastupe u kojima će se striktno pridržavati taktike i tražiti pobjedu, a u potpunosti se posvetio pružanju uzbudljivih nastupa za fanove.

Borbe protiv Justina Gaethjea i Dustina Poiriera bile su fenomenalne za fanove, ali Chandler je oba meča izgubio. Mnogi smatraju da je Chandler mogao pronaći put do pobjede u oba meča da se pridržavao taktike i svog najjačeg oružja - hrvanja. ‘‘Iron‘‘ se ipak odlučio za prave ratove, naročito protv Gaethjea s kojim se 15 minuta bespoštedno tukao.

Dojam je da Michael Chandler neće uspjeti doći do titule u najjačoj svjetskoj organizaciji, ali veteran Matt Brown smatra da Chandler može upisati još nekoliko dobrih pobjeda ako se počne pridržavati strategije.

‘‘On mora popraviti svoju strategiju. Ono kako se on bori, to je moj stil, tako se ja borim i tako sam pobijedio neke svoje protivnike. Uđem u kavez, izmorim ih, učinim borbu jako teškom, nešto poput onog što i Dustin Poirier radi. Što se Michaela Chandlera tiče, imam osjećaj da se on ne mora tako boriti. On se trenutno bori samo za fanove. Dva su moguća načina pristupa borbama. Želiš li se boriti za publiku ili za sebe i svoju pobjedu?‘‘, pojašnjavao je ovaj iskusni velteraš u ‘‘The Fighter vs. The Writer‘‘ podcastu.

Chandler je zbog svog stila borbe jednom prilikom uspoređen s Arturom Gattijem, kultnim boksačem koji je poznat po ratovima koje je pružao unutar ringa, a usporedbu je povukao Dana White, UFC-ov predsjednik. Matt Brown se donekle slaže s tom usporedbom, ali smatra da Gatti nije niti posjedovao vještine da se nosi s najboljima i zato je imao samo jedan mogući stil kojim se mogao boriti. Chandler s druge strane posjeduje vrlo dobar set vještina za nositi se s najboljima.

‘‘Floyd je npr. izdominira Gattija. Gatti nikad nije razvio dovoljno dobre vještine. To je razlika Gattija i Chandlera. Koliko god je komplimentirajući biti uspoređivan s Gattijem, mislim da se kod Chandlera vide vještine kojima može doći i do titule. On bi vjerojatno porazio Dustina Poiriera da je imao bolju strategiju. Ali on je igrao Poirierovu igru, kao što je igrao igru Justina Gaethjea također.‘‘, rekao je Brown, a zatim je nastavio pojašnjavati na temelju usporedbe s Gattijem.

‘‘Po čemu pamtimo Artura Gattija? Po ratovima? A po čemu pamtimo Floyda Mayweathera? Po tome da nikad nije bio u ratovima. Pamtimo ga po tome kako je rastavljao svoje protivnike. Ne planiram previše kritizirati Michaela Chandlera, volim tog tipa, njegov stil i sve oko njega. To je njegova karijera i on može raditi što god želi. Ono što kritiziram jest činjenica da on posjeduje vještine za postati prvakom, ali jednostavno je odabrao da ne bude. On je odabrao da bude Arturo Gatti, a može biti Floyd Mayweather.‘‘, završio je Matt Brown koji je i sam poznat po brojnim ratovima unutar kaveza, ali za njega se nameće dojam da nije niti mogao puno bolje.

Michael Chandler uistinu može, ali očito je odabrao drukčiji put.

Linker
11. travanj 2024 10:50