UFC

(VIDEO) ‘Sve je započelo prije 30 godina s idejom‘: Pogledajte video kojim UFC najavljuje 30. rođendan

UFC 30 godina

 Screenshot (youtube, Ufc)
Najjača svjetska MMA organizacija ove godine proslavit će veliki jubilej

Nevjerojatna je razina koju je dosegao MMA proteklih godina i još uvijek se radi o sportu koji ponajbrže raste. Još uvijek je pregršt prostora za napredak, ali polako iskače sve više vrhunskih MMA organizacija, konkurencija je sve veća i sport raste iz godine u godinu.

Ipak, već dugi niz godina, UFC je vodeća svjetska MMA organizacija, a ove godine čeka ih veliki jubilej. Ultimate Fighting Championship proslavit će 30 godina postojanja tijekom ove kalendarske godine.

UFC je osnovan 1993. godine, a njihov prvi event UFC 1 održan je u 11. mjesecu 1993. godine. Royce Gracie bio je pobjednik prvog turnira, a UFC je u godinama nakon toga imao pregršt uspona i padova.

Bilo je perioda kad su bili na jako niskim granama, ali uspješno su se izdigli i danas su jedan od najpoznatijih sportskih brendova na svijetu. S obzirom da smo ušli u 2023. godinu, UFC je izbacio video kojim najavljuju 30. rođendan.

‘‘Sve je započelo prije 30 godina s idejom da najvještiji, najstrašniji i najambiciozniji borci na svijetu trebaju mjesto za obračunati se.‘‘, riječi su kojima starta videouradak, a zatim se nastavlja:

‘‘30 godina kasnije, rezultat je neosporan. UFC je redefinirao izgled sporta. Definirajte uspjeh kako želite, ali kroz dugotrajnost, utjecaj, ostavštinu, ali ne zaboravite: ništa nije bilo predodređeno. Tko god je ikako bio povezan s UFC-om, morao se boriti za svoj uspjeh.‘‘

Kroz UFC-ov videouradak pokriveni su neki od uistinu velikih trenutaka kroz posljednjih 30 godina postojanja, a kompletan video možete pogledati ispod ovog teksta.

Linker
21. travanj 2024 18:18