UFC

Matt Brown žestoko kritizirao Paddyja: ‘On je amaterski borac i profesionalac za društvene mreže‘

Matt Brown i Paddy Pimblett

 Screenshot (youtube, Ufc)
Iskusni UFC-ov velteraš ne razumije sav ‘‘hype‘‘ oko Paddyja Pimbletta

Od borca kojeg većina ne simpatizira, do borca koji je pridobio srca fanova. To je ono što je Paddy Pimblett prezentirao u sedmom mjesecu ove godine. Jako dobrim nastupom porazio je Jordana Leavitta, a zatim je održao dirljivi govor kojim je pridobio fanove na svoju stranu.

Nažalost po Pimbletta, proteklog tjedna uspio je sve uprskati i trenutno je jedan od najomraženijih UFC-ovih boraca. Neutemeljeni napad na Ariela Helwanija prilikom kojeg se zapravo samo dodvoravao Dani Whiteu, bio je okidač i početak Paddyjevog strmoglavog pada.

Helwani je ubrzo ušutkao Pimbletta i White hrpom činjenica, a gotovo cjelokupna MMA javnost opravdano je stala na stranu najboljeg MMA novinara na svijetu. Pimblett se ipak okrenuo svom meču protiv Jareda Gordona na UFC 282 eventu, a dobra je stvar što je upisao pobjedu.

Ono što mu ne ide u prilog jest činjenica da ga gotovo nitko osim trojice sudaca i njega samog ne vidi kao pobjednika. Jared Gordon u očima fanova, kao i brojnih MMA analitičara zaslužio je pobijediti. Unatoč tome, Paddy Pimblett ponašao se kao da borba nije bila niti tijesna i ne vidi zašto se njegova pobjeda dovodi u pitanje. Time je samo dodao srozao svoju reputaciju.

UFC-ov veteran i borac velter kategorije, Matt Brown (23-19-0, 16-13 UFC) jedan je od onih koji su još uoči borbe predviđali pobjedu Gordona. ‘‘Immortal‘‘ smatra da je Pimblett samo potvrdio sve nedostatke koji ga muče i zbog kojih ne pripada vrhu kategorije.

‘‘Toliko je toga u njegovoj igri zaostalo, čak u toj mjeri da bi on trebao krenuti ispočetka, vratiti se u Cage Warriorse i krenuti nanovo. On je sada zaglavio. Nakon takvog nastupa, mislim da će ga nastaviti uparivati s tipovima koji su između 20. i 30. mjesta u poretku, možda čak i niže. Jako teško vrijeme ga čeka.‘‘, rekao je Brown u The Fighter vs. The Writer podcastu.

Kad je u pitanju Pimblettovo ponašanje i pristup kao da je definitivno zaslužio pobijediti, Matt Brown smatra da se radi o sasvim očekivanom ponašanju od Pimbletta. Brown smatra da je Paddy prije svega tip koji živi od društvenih mreža, a tek onda je borac.

‘‘On je profesionalac za društvene mreže. Što drugo da vam kažem? Naravno da će gurati narativ da je zaslužio pobijediti, jer zapravo nema realan odgovor na sve te kritike. Ako prizna poraz, to će umanjiti njegov status. Ovako smo svi željni komentirati ishod tog meča i još više pričati o samoj borbi. To je ono što on zapravo i želi. Više klikova, više pregleda. On je profesionalac u društvenim mrežama i usput je amaterski borac. Nisam niti očekivao da će reći nešto drukčije. Jedini način na koji se on može promijeniti, jest da se sukobi sa svojim demonima, ali nasamo u svojoj sobi. To se ne radi na YouTube, TikToku ili ostalim sranjima na kojima je popularan. On mora zaviriti duboko u sebe i napraviti određene preinake. Vrijeme je da odluči što želi biti. Mora se zapitati: ‘Želim li biti zvijezda društvenih mreža ili uistinu želim biti borac?‘‘‘, objašnjavao je Brown, a zatim je nastavio kritizirati Paddyja.

‘‘Ne razumijem zašto ljudi simpatiziraju ovog tipa. Nije mi jasno. Možda sam ja mrzovoljni starac. Nazovite me kako želite, ali ne razumijem što se to ljudima svidjelo u vezi njegove osobnosti. Ali bravo za njega. On će izvući maksimum iz toga i to je upravo ono što radi. Međutim, on to neće napraviti na osnovu svojih nastupa u kavezu. Vjerujem da će će ga sada upariti s protivnikom niže razine (od Gordona). To je ono što moraju napraviti ako žele održati njegov ‘hype‘ živim. Upare li ga s protivnikom više klase, netko će ga prebiti. Renato Moicano npr. ne mora niti trenirati za takav meč i može poraziti Paddyja kako god poželi. Paddyja čeka težak put, ali on nikada neće postati top 10 borac.‘‘, završio je Matt Brown, a iznio je mišljenje s kojim će se većina zapravo složiti.

Linker
20. travanj 2024 05:00