UFC

Matt Schnell objasnio zašto se odbio boriti protiv borca koji nije prošao na vaganju

Matt Schnell

 Screenshot (Youtube, MMA Island)
UFC-ov borac muha kategorije ima dobre argumente zbog kojih je odbio nastupiti

Jedna od zvučnijih i zanimljivijih borbi na preliminarnom dijelu UFC 271 priredbe, svakako je trebala biti ona između Matta Schnella i Alexa Pereza. Bio bi to dvoboj četvrtorangiranog (Perez) izazivača muha kategorije i devetorangiranog (Schnell) borca u poretku izazivača.

Nažalost, jučer je program UFC 271 eventa ostao bez tog meča. Naime, Alex Perez stao je na vagu sa 128 ''pounda'', dva preko dopuštenog limita. Matt Schnell odbio se boriti protiv borca koji je prekoračio dopuštenu kilažu, a u razgovoru za MMA Junkie, objasnio je razloge svoje odluke.

''Prije svega, želim reći da imam sav respekt ovog svijeta prema Alexu Perezu. Sviđa mi se taj dečko i jedva sam čekao testirati se protiv njega. Više od godinu dana pripremao sam se za njega, nisam tratio vrijeme. Puno sam napredovao jer sam se pripremao za tipa koji se uistinu zna boriti. Najbolji borci na svijetu izvlače ono najbolje iz mene.'', započeo je Schnell sa svojim obraćanjem.

Inače, borba između Pereza i Schnella na neki je način ukleta, jer otkazana je čak četvrti put. Iako je Maxim Grishin pristao ući u kavez s Williamom Knightom koji je za rekordnih 12 ''pounda'' prekoračio granicu poluteške kategorije, Schnell se odbio boriti protiv borca koji je pao vagu za samo dva ''pounda'' (0.91 kg). Ipak, Schnell je u svom posljednjem nastupu u petom mjesecu prošle godine, doživio poraz od Rogerija Bontorina koji je također pao vagu (za jedan ''pound''). Srećom po Schnella, ishod je kasnije preinačen u ''no contest'' jer je Bontorin bio pozitivan na zabranjeni diuretik. Sve to, navelo je Schnella da se ovaj put odbije boriti.

''Odluka je bazirana na 13 godina moje borilačke karijere, u kojoj sam nastupio u 40 mečeva. Nezahvalan je posao boriti se protiv boraca koji padaju na vagi. Nikog nije briga što ste se borili s takvim protivnicima. Posljednji put, Bontorin je pao za jedan 'pound'. Iduću noć, na dan borbe, imao je 20 'pounda' više od mene. Od jednog 'pounda' razlike, došao je na 20 'pounda' prednosti. Sada bi Perez imao takvu prednost u muha kategoriji? Vjerojatno ne, ali minimalno 10 'pounda' više bi imao. Osjećao sam da je to zbilja utjecalo u mom prošlom nastupu. Smatram da sam napravio dovoljno da pobijedim u tom meču, ali uistinu vjerujem da su suci naginjali na njegovu stranu zbog njegove veličine. Ako uspiješ skinuti kilažu na vrijeme, možeš imati bilo kakvu prednost na dan borbe, to pravo tada je zasluženo. Ali ukoliko padnete na vaganju, to sve mijenja.'', objasnio je Schnell i mora se priznati kako mu je teško zamjeriti na takvoj odluci.

Inače, Perez je borac koji na dan borbe vraća uistinu znatnu kilažu. Nerijetko je Alex čak 20 ''pounda'' teži nego na dan vaganja i stoga Schnellove konstatacije itekako imaju smisla.

Linker
24. travanj 2024 22:07