UFC

Max Holloway navodno potpisao ugovor i pojas brani na UFC-u 245

Max Holloway
UFC-ov prvak perolake kategorije Max Holloway navodno je potpisao ugovor za borbu s Alexanderom Volkanovskim protiv kojeg bi pojas trebao braniti na UFC 245 priredbi u prosincu.

Informaciju da se borba dogovara za priredbu u Las Vegasu putem Twittera je prvi prenio novinar Fox Sportsa u Australiji Gadiel Notelovitz. Vijest je kasnije potvrdio John Hyon Ko i dodao kako su ugovori već potpisani.

"Izvor blizak situaciji me obavijestio da su ugovori potpisani. Max Holoway će braniti titulu protiv Alexa Volkanovskog na UFC 245 priredbi u Las Vegasu 14. prosinca", tvitao je Južnokorejac.

Ranije je bilo govora o mogućem dvoboju u listopadu na UFC 243 priredbi u Australiji gdje bi Volkanovski bio domaćin. No predsjednik UFC-a Dana White prošlog je tjedna potvrdio da se to ipak neće dogoditi je smatra da Holloway do tog datuma nema vremena oporaviti se od svoje posljednje borbe.

"Mislim da se Holloway ne može tako brzo ponovno skidati kile. Stoga, ne želim ga stavljati u takvu situaciju", objasnio je White za Submission Radio.

Holoway (21-4) je titulu obranio prije mjesec dana na UFC 240 priredbi u kanadskom Edmontonu gdje je nakon pet rundi jednoglasnom odlukom sudaca porazio Frankieja Edgara. U meču ranije Havajac se popeo u laku kategoriju i pokušao osvojiti privremenu titulu do 70 kilograma protiv Dustina Poiriera koji ga je porazio odlukom.

U perolakoj Holloway uživa u impresivnom nizu od čak 14 pobjeda, a osim Edgara naslov je obranio protiv Josea Alda i Briana Ortege.

Volkanovski (20-1) je status izazivača osigurao na UFC-u 237 u svibnju porazivši jednoglasnom sudačkom odlukom bivšeg prvaka Alda. Prije toga, Australac neporažen u Octagonu poslao je u mirovinu nekadašnjeg trostrukog izazivača Chada Mendesa. Volkanovski trenutačno ima 17 uzastopnih pobjeda, a posljednji i jedini poraz doživio je 2013.

Linker
27. travanj 2024 14:31