UFC

Max Holloway otkrio koga bi volio vidjeti da uručuje BMF titulu: ‘Bila bi mi čast da to učini‘

Max Holloway

 Screenshot (youtube, Max Holloway)
Max Holloway i Justin Gaethje će se boriti za BMF pojas na velikom UFC 300 događaju.

Povijest BMF pojasa nalaže da netko poseban treba staviti pojas oko pobjednika na UFC 300 priredbi u borbi za BMF titulu između Maxa Hollowaya i Justina Gaethjea, a Holloway ne vidi boljeg kandidata za to od nedavnog junaka i člana UFC kuće slavnih.

BMF pojas je stvoren u studenom 2019. godine za okršaj između Jorgea Masvidala i Natea Diaza na UFC-u 244. Dwayne "The Rock" Johnson stavio je pojas oko Masvidala nakon što je zaradio pobjedu tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. Nakon Masvidalovog odlaska iz UFC-a prošle godine, promocija je ponovno uvela borbu za BMF titulu na UFC-u 291 u borbi između Gaethjea i Dustina Poiriera. Titulu je osvojio Gaethje, a Masvidal mu je uručio srebrni pojas.

Sada, s trećom borbu za BMF pojas koja se brzo približava, Holloway predlaže da UFC član kuće slavnih, Mark Coleman dodijeli pojas pobjedniku borbe nakon što izgleda da se potpuno oporavio od tragičnog kućnog požara u kojem je spasio svoje roditelje, ali i izgubio svog obiteljskog psa Hammera.

"Jedini ispravan odgovor je Mark Coleman", rekao je Holloway za MMA Junkie kada su ga pitali tko bi trebao predstaviti BMF pojas na UFC-u 300. "Pogotovo s onim kroz što je nedavno prošao sa svojom obitelji i svojim psom i kada ga je pas probudio da se spasi i kada je ušao tamo da spasi svoju obitelj i svog psa. To je pravi BMF. Bilo bi super ako bi to učinio. Bila bi mi čast da to učini."

Holloway s nestrpljenjem očekuje svoj okršaj s Gaethjeom na posebnoj UFC 300 priredbi. Borba označava njegov povratak u laku kategoriju prvi put od poraza za privremeni naslov od Dustina Poiriera na UFC-u 236 u travnju 2019. godine.

Iako uživa u konceptu BMF pojasa, rekao je da se najviše raduje kada razmišlja o tome kako će biti kada zakorači u oktogon s jednim od najopasnijih ljudi u sportu, Gaethjeom.

"Pojas je pojas - pojas je kul - što god", rekao je Holloway. "Stvari koje mogu doći s pojasom mogu biti životno promjenjive, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi. Ali više sam uzbuđen što ću dijeliti oktogon s Gaethjeom. To je nevjerojatno. Nevjerojatno je dijeliti oktogon s budućim članom kuće slavnih kao što je on i, bez obzira na naslov ili bez naslova, boriti se s njim jedna je od najboljih stvari kojoj se radujem."

Linker
30. travanj 2024 23:58