UFC

Max Holloway se namjerava ponovno okušati u lakoj kategoriji: ‘Uvijek me privlači‘

 Max Holloway vs. Dustin Poirier

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iako se tamo već borio, tvrdi da ga ta kategorija uvijek privlači jer za njega tamo ima jako puno dobrih mečeva

Max Holloway je jedan od najboljih, ali i fanovima najdražih boraca u perolakoj kategoriji. Ovog vikenda ćemo ga ponovno gledati u kavezu, a pred njim je izazov zvani Arnold Allen. Holloway dolazi iz poraza protiv fantastičnog prvaka Volkanovskog, dok je Allen u UFC-u neporažen te je posljednji put izgubio 2014. godine.

Nekoliko je puta Holloway govorio o prelasku u laku kategoriju, u kojoj se inače borio prije UFC-a. 2019. godine je čak pokušao u lakoj osvojiti privremeni pojas protiv Dustina Poiriera, a to im je ujedno bio i revanš kojeg je izgubio. Sada Holloway ponovno ima želju okušati se u lakoj:

‘‘Naravno da mi je laka kategorija primamljiva. Za sljedeću borbu ipak ne, ali me uvijek privlači da odem tamo. Imate hrpu ubojica tamo i puno borbi koje me privlače. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Uvijek je lijepo otići u kategoriju iznad kada imate pojas oko struka, tako da moramo vidjeti što će biti‘‘, rekao je Holloway za ESPN.

‘‘Nikad ne reci nikad. Moram vidjeti s kojim kartama raspolažem. Da UFC ne vjeruje da mogu doći do četvrtog meča s Volkanovskim, vjerojatno bi me već natjerali da idem u laku. Ako Volkanovski pobijedi Yaira, tko je sljedeći? Ako izađem i pošaljem jasnu poruku protiv Arnolda, tko može biti sljedeći? Dajte mi imena. Allen je ispred mene samo zbog privremenog pojasa‘‘, dodao je.

Da se ionako jaka laka kategorija pojača imenom kao što je Holloway, vjerojatno je san dobrog dijela fanova. Ukoliko ne uspije pobijediti Allena, šanse za četvrti meč protiv Volkanovskog su nikakve tako da bi ga možda uskoro mogli i gledati u kategoriji iznad.

Linker
14. travanj 2024 08:56