UFC

Max Holloway želi revanš protiv McGregora: ‘Možemo to odraditi kao na UFC 1 eventu, kilaža je nebitna‘

Conor McGregor (lijevo) i Max Holloway (desno)

 Jared Wickerham/Getty images/Profimedia
Ponajbolji UFC-ov borac perolake kategorije prozvao je najveću zvijezdu u ovom sportu

Max Holloway u vrlo je nezahvalnoj situaciji unutar UFC-ove perolake kategorije. Naime, Max je nakon prvaka Alexandera Volkanovskog bez premca najbolji borac u toj težinskoj kategoriji. Neki manje upućeni zapitali bi se: zašto je nezahvalna pozicija biti drugi najbolji u svojoj kategoriji?

Oni upućeniji znat će da se Holloway već triput borio protiv Volkanovskog i sva tri meča je izgubio. Prvak mu je nepremostiva prepreka, ali svi ostali izazivači ne uspijevaju ugroziti Maxa Hollowayja. Velika je vjerojatnost da će Max u budućnosti izboriti još jedan meč protiv Volkanovskog, ali Holloway bi se rado revanširao još jednom borcu.

Radi se o Conoru McGregoru s kojim se Max borio još 2013. godine. Obojica su tada bili na počecima svojih UFC karijera i daleko od samog vrha. McGregor je slavio jednoglasnom odlukom sudaca, a Hollowayju je to bio drugi uzastopni poraz. Prvi je upisao protiv Dennisa Bermudeza. Nakon toga ipak je uslijedio sjajan niz Maxa Hollowayja. 13 pobjeda zaredom upisao je borac s Havaja, a ne treba previše pojašnjavati što je McGregor napravio sa svojom karijerom nakon toga. Irac je postao najvećom zvijezdom u povijesti MMA-a.

Sada, gotovo punih deset godina kasnije, oba borca i dalje su aktivni, a Holloway bi rado priliku da poravna račune. Gostujući u MMA Houru, pojasnio je svoje motive.

‘‘Volio bih se boriti protiv Conora. Ja sam jedini tip u perolakoj kategoriji koji je dogurao do sudačke odluke protiv Conora. On je sada puno krupniji, ali vidjet ćemo što će se dogoditi. Znam da se on želi vratiti, a naš meč bi bio jako zanimljiv i zabavan. Puno je pitanja i nepoznanica, a mi smo puno drukčiji borci nego što smo bili kad smo se borili. Mislim da bi puno fanova rado gledalo taj meč, a puno ih i traži tu borbu. Vidjet ćemo što će se dogoditi, a na kraju dana, niti kilaža nije problem. Borio bih se protiv njega u ‘openweightu‘, što god nam komisija odredi. Borio bih se i u velteru, samo neka se pojavi s bilo kakvom kilažom. Volio bih kad bismo mogli odraditi to po UFC 1 pravilima, tako da se samo pojavimo i odradimo meč.‘‘, rekao je Holloway.

Očito Max silno želi taj veliki meč kojim bi se i jako dobro naplatio, a apsolutno smo sigurni da ne postoji MMA fan koji ne želi pogledati revanš između Hollowayja i Conora. Bio bi to jedan fantastičan obračun u stojci, ali Conora prije svega čeka meč protiv Michaela Chandlera. Datum te borbe zasad nije poznat.

Linker
22. travanj 2024 03:19