UFC

McGregor je prihvatio borbu protiv Poiriera, ali uz jedan vrlo bitan uvjet

Conor McGregor
 VALERIE MACON / AFP
Conor McGregor je otkrio kako je prihvatio uvjete borbe protiv Dustina Poiriera

Borba Conora McGregora i Dustina Poiriera sve je bliže realnosti, odnosno i službenom dogovaranju. Barem se tako može zaključiti iz objave najpopularnijeg borca svijeta na Twitteru. U svojoj objavi otkrio je kako je prihvatio borbu, no očekuje da mu UFC ispuni još jedan uvjet koji je postavio kao obavezan. A taj će zapravo razveseliti fanove.

"Pozdrav, Dustin. Prihvatio sam ponudu UFC-a za borbu protiv tebe, ali sam im rekao da se mora dogoditi u 2020. godini. Spreman sam za 21. studenog, posebno nakon što sam vidio kakvi su problemi s ozljedama dočekali tu priredbu, ali sam isto tako spreman i za priredbe u prosincu, bilo to 12. ili 19. prosinac. Osim toga, donirat ću 500 tisuća dolara The Good Fight fondu", napisao je McGregor, zapravo kao odgovor na Poirierov "tvit" putem kojeg ga je jednostavno upitao "što ima?"

The Good Fight je inače Poirierova dobrotvorna udruga, za koju je Irac već rekao kako namjerava odraditi borbu, još dok je ponudio Dustinu da svoj revanš odrade bez UFC-a. Naravno, tako što ipak nije moguće, gledajući pod kakvim su ugovorima njih dvojica s promocijom.

Nedugo nakon Conorove objave, nešto detaljnije o cijeloj situaciji otkrio je Ariel Helwani.

"Kao što je navedeno na Twitteru, Conor McGregor je prihvatio borbu protiv Dustina Poiriera. UFC je ponudio 23. siječnja, no McGregor je rekao kako se želi još jednom boriti ove godine te kako nema namjeru čekati. Zatražio je 21.11. ili 12.12. te se sad čeka odgovor UFC-a, tako mi je rečeno", napisao je Helwani, koji je nakon toga uspio doći do Poiriera.

"Dustin mi je rekao kako ne bi imao nikakvih problema boriti se protiv Conora na bilo koji od tih datuma. Oba tehnički trenutno imaju otvoreno mjesto. Prvi je izgubio Codyja Garbrandta, a drugi borbu Usmana i Burnsa", dodao je najupućeniji svjetski borilački novinar.

U svakom slučaju, čeka se odgovor UFC-a. Inače, prva borba McGregora i Poiriera dogodila se u rujnu 2014. godine na UFC 178 priredbi. Obojica su se tada borili u perolakoj kategoriji, a Irac je tada svojim psihičkim igricama apsolutno uništio Dustina već prije ulaska u Octagon. Tamo ga je onda lako završio već unutar prve dvije minute.

Linker
15. travanj 2024 11:44