UFC

McGregor o potencijalnom nastupu u ‘bare knuckle‘ boksu: ‘To je sport u kojem ne postoje dosadni mečevi‘

Mike Perry (lijevo) i Conor McGregor (desno)

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Najveća MMA zvijezda rado bi se okušala u tom uzbudljivom sportu

Podosta iznenađujuća bila je scena koja se dogodila krajem prošlog mjeseca nakon glavne borbe večeri na BKFC 41 eventu. Mike Perry porazio je Lukea Rockholda prekidom u drugoj rundi, a zatim je zatražio da Conor McGregor ušeta u ring i da odrade sučeljavanje.

McGregor je pristao, organizatori također nisu imali ništa protiv i uslijedilo je sučeljavanje dvojice boraca. U nekoj široj slici podosta nebitno sučeljavanje, jer McGregor je ugovorom vezan s UFC-om, a Mike Perry sreću je očito pronašao u boksu bez rukavica.

Bio je to ipak jedan velik trenutak za BKFC, jer najveća MMA zvijezda kročila je u njihov ring. Puno pažnje privukao je BKFC tim potezom, ali što UFC-ovi čelnici misle o Conorovom potezu kojim je napravio uslugu drugoj borilačkoj organizaciji. Poznato je da UFC nije otvoren suradnji s drugim velikim borilačkim organizacijama, ali McGregor je u razgovoru s Arielom Helwanijem pojasnio kako mu čelnici UFC-a nisu zamjerili zbog sučeljavanja s Perryjem.

‘‘Nitko ništa nije rekao. UFC je ono gdje se odvija glavna stvar. Nema ničeg iznad UFC-a, niti će ikada biti, to je jedina istina. Siguran sam da im moj potez nije predstavljao nikakav problem.‘‘, rekao je McGregor, ali zatim je otkrio kako bi rado pristao na ‘‘bare knuckle‘‘ meč, u slučaju da nije pod ugovorom s UFC-om.

‘‘Odradio bih to. Da, odradio bih i bio bih sretan zbog toga. Gotovo je nemoguće da se tamo dogodi dosadan meč. Mislim da ne postoji neki drugi sport ili disciplina na kojima je nula posto šanse za dosadan meč. Boks može biti ‘uspavanka‘, MMA također može biti dosadan. Ali nema šanse da meč u boksu bez rukavica bude dosadan. Čak i obični prednji direkt može poderati kožu. Posjekotina stvara određenu paniku u ringu, publika se diže i nula posto su šanse za dosadan meč. Interesantno je i naravno da bih pristao na takav meč. Zašto ne?‘‘, dodao je Conor.

Nažalost po čelnike BKFC-a, McGregor je pod ugovorom s UFC-om i tamo će vjerojatno ostati do kraja svoje karijere. Minimalne su šanse da ćemo ga ikada gledati u boksu bez rukavica.

Linker
20. travanj 2024 16:48