UFC

McGregor otkrio koji je najveličanstveniji trenutak njegove karijere

Conor McGregor se na društvenim mrežama ponovno uhvatio pitanja svojih obožavatelja te je otkrio koji je najveći trenutak njegove borilačke karijere.

McGregor je kao najveća borilačka zvijezda na svijetu stekao slavu i novac prije neviđen u MMA-u uz što svakim novim nastupom ruši sve rekorde gledanosti i prodaje. No Irac je i u natjecateljskom smislu postigao povijesni uspjeh tako što je postao prvi UFC prvak koji je istovremeno držao naslov u dvije težinske kategorije.

Upravo je to najveći trenutak u njegovoj karijeri što je objasnio u video objavi na Instagramu dajući odgovor na pitanje obožavatelja: "Što je bio bolji osjećaj, osvojiti titulu u perolakoj, ili lakoj kategoriji?"

McGregor je odgovorio sljedeće:

"Moram reći da je osvojiti ih oboje u isto prokleto vrijeme bio najbolji osjećaj", rekao je McGregor. "Oboje su bili veličanstveni trenuci u mojoj karijeri. No, biti u mogućnosti staviti oba ujedinjena svjetska naslova oko struka, bez ikakvog pitanja i sumnje tko je bio prvak. To je bio najveličanstveniji trenutak moje karijere. Dakle, osvojiti oboje u isto vrijeme i poroditi 'prvaka prvaka.'"

Titulu perolake kategorije McGregor je osvojio u prosincu 2015. na UFC 194 nokautiravši Josea Alda za 13 sekundi. Točno jedanaest mjeseci kasnije vratio se u Octagon na UFC-u 205 i tehničkim nokautom u drugoj rundi preuzeo pojas lake kategorije Eddieju Alvarezu. Budući da pojaseve nije branio, titulu u perolakoj UFC mu je oduzeo samo dva tjedna nakon što je postao dvostruki prvak, a u travnju prošle godine oduzeta mu je i ona u lakoj.

Naslov u lakoj bezuspješno je pokušao vratiti u posljednjem nastupu na UFC 229 priredbi u listopadu kada je prisiljavanjem na predaju poražen od aktualnog prvaka Khabiba Nurmagomedova. McGregor još nije dogovorio povratnički meč, ali očekuje se da bi se mogao vratiti iza ljeta i prije kraja godine.

Linker
09. svibanj 2024 07:52