UFC

McGregorov trener hvali Josea Alda te ističe: ‘Conor bi volio vidjeti Alda na tronu bantam kategorije‘

Jose Aldo vs. Conor McGregor

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Najveća UFC-ova zvijezda i njegov trener veliki su fanovi Josea Alda

Godinama je Jose Aldo vladao perolakom kategorijom, što pod okriljem WEC-a, a nakon toga i pod okriljem UFC-a. Vladavini je nakratko došao kraj na izmaku 2015. godine. Conor McGregor nokautirao je Alda nakon samo 13 sekundi borbe i time je preuzeo tron u perolakoj kategoriji. Ipak, Aldo je pojas vratio sredinom 2016. godine, no u narednom periodu, dvaput je gubio od Maxa Hollowayja te jednom od Alexandera Volkanovskog.

Sve to, bilo je dovoljno da Jose Aldo shvati kako se teško može vratiti na vrh te kategorije. Priliku za novo osvajanje pojasa ugledao je u bantam kategoriji. Krajem 2019. godine, Aldo je odradio debi u bantamu, no u dosta tijesnom meču, izgubio je od Marlona Moraesa. Unatoč porazu u debiju, Aldo je u drugom nastupu unutar kategorije, dobio priliku boriti se za pojas. Nažalost po Brazilca, Petr Yan pokazao se boljim borcem te je Aldo izgubio i drugi meč unutar kategorije.

Smatralo se kako je Brazilac gotov, neovisno o kategoriji, no Aldo je nakon početna dva poraza, upisao tri pobjede u nizu te ga vjerojatno samo jedna pobjeda dijeli od novog napada na titulu. Izuzev brojnih Aldovih fanova koji uživaju u njegovom pobjedničkom nizu, jedan od onih koji je također sretan zbog legendarnog Brazilca, jeste John Kavanagh, trener Conora McGregora. Naime, glavni trener irske SBG dvorane za sebe tvrdi, kako je veliki fan Josea Alda.

''Siguran sam da sam puno pričao o ovome, ali ako se vratimo u prošlost, ja sam bio masivni WEC fan. Ako ste WEC fan, onda ste opsjednuti Aldom. On je prvi udarač kojeg sam gledao kako uništava grapplera. Pokušavao sam učiti puno od njega. Ako se vratimo još dalje, tu je njegov trener 'Dede' Pederneiras kojeg sam gledao u Prideu. Dakle, nitko nije bio veći fan Alda od mene. Ususret borbi protiv Conora, brojne neprospavane noći proveo sam gledajući te low kickove i njegovu obranu od rušenja, kao i brzinu, tehniku i iskustvo. Donekle žalim što se njihov meč tako odigrao, jer bih volio vidjeti taj sukob stilova i više razmjena.'', rekao je Kavangh za MMA Hour.

Kavanaghov najpoznatiji borac, Conor McGregor, također je fan Josea Alda. Iako su Irac i Brazilac nekoć gajili vjerojatno najveće rivalstvo unutar UFC-a, poštovanje je sada uzajamno. ''Notorious'' je nedavno stao u obranu Alda kojeg je Khabib nazvao potrošenim borcem koji se protiv Petra Yana olako predao. John Kavangh ističe kako će on i Conor definitivno biti Aldovi navijači, ukoliko se Brazilcu pruži nova prilika za napasti pojas.

''Pogledajte što je Aldo ostvario. Vratio se preporođen u bantam kategoriji i izgleda poput svjetske klase, kao borac spreman pobijediti prvaka. Ako ugovori meč protiv Dillashawa, mislim da ćemo uistinu vidjeti koliko daleko je došao. Ja bih definitivno volio vidjeti Aldovu podignutu ruku i njegovo osvajanje pojasa u bantamu, a siguran sam da bi i Conor to rado vidio.'', dodao je Kavanagh.

Linker
04. svibanj 2024 23:13