UFC

McGregorov trener otkrio kako teku pripreme za Cerronea: 'Conor će ga kasno završiti'

Conor McGregor
 Screenshot/Youtube
Conor McGregor odrađuje posljednje pripreme za svoj povratak u oktogon na UFC 246 u Las Vegasu 18. siječnja. Bivši dvostruki prvak vraća se u kavez nakon više od godine dana i poraza od Khabiba Nurmagomedova u borbi za pojas lake kategorije.

Ovaj put Conor će se boriti u velteru protiv Donalda Cerronea, a u toj se kategoriji borio tek dvaput s Nateom Diazom i jednom pobijedio.

McGregorov trener John Kavanagh otkrio je detalje s Conorovih priprema i rekao što očekuje od meča s "Cowboyem".

"Conor će ga kasno završiti. Vidio sam to u njegovim borbama za pojas. Mogao bi ga završiti u par sekundi, ali mislim da će zbog malo više kilograma to napraviti u kasnijim rundama", rekao je Kavanagh, koji tvrdi da Ircu ne trebaju treneri za pripremu taktike za sljedećeg protivnika.

"S Conorovim borilačkim IQ-om, kamp se svodi na to da mu se svi maknemo s puta. Podržavamo ga i slušamo, radimo kako od želi, ima dana kada želi jače trenirati, a ima dana kada želi usporiti. Mi, treneri, ne radimo na planu borbe pa ga onda prenosimo Conoru. On zna više o borbama nego svi mi zajedno", rekao je Kavanagh.

Tvrdi da nikada nije vidio boljeg Conora koji se ponovo smije na treninzima i radi u sjajnoj atmosferi. Jedan od razloga je i činjenica da se ne muči sa skidanjem kilograma pa ne pada ni intenzitet treninga. Drugačija mu je i motivacija, želi biti najbolji mogući borac.

"Ovaj put je naglasak na njemu, a ne na protivniku. Ovaj put se ne radi o osveti, drugačija je motivacija. Ljubav, ona je jača od osvete", kaže Kavanagh.

McGregor je najavio aktivnu 2020. godinu i otkrio listu protivnika s kojima se želi boriti, a među njima je i Khabib Nurmagomedov, kojeg čeka obrana pojasa protiv Tonyja Fergusona na UFC 248. McGregor je spreman uskočiti u slučaju ozljede jednog od boraca, a njegov trener tvrdi da bi se bez problema u manje od deset dana mogao spustiti natrag u laku kategoriju.

"To ne bi bila borba u kratkom roku jer se već pripremamo za nju", rekao je Kavanagh.

Linker
18. travanj 2024 19:12