UFC

Meerschaert želi novu priliku protiv Chimaeva: 'Ne volim tog tipa, čekam ga!'

Chimaev vs. Meerschaert
 screenshot
Gerald Meerschaert smatra kako je ostao dužan sam sebi novi pokušaj protiv Khamzata Chimaeva

Nakon što je Khamzat Chimaev u prvom UFC-ovom posjetu Fight Islandu ostvario dvije lake pobjede nad "na papiru" slabijim borcima, Gerald Meerschaert trebao je biti onaj koji će mu predstavljati pravi ispit trenutne vrijednosti. Tu prepreku švedsko-čečenski borac prošao je u 17 sekundi, nokautiravši Meerschaerta iz prvog pravog udarca.

Od borbe je prošlo već gotovo mjesec i pol dana, a 32-godišnji Meerschaert je o njoj sad progovorio. Napravio je to u razgovoru s Aaronom Bronsteterom za TSN, gdje je otkrio kako se nada još jednoj prilici.

"Iskreno mi se taj tip ne sviđa. Ne mogu točno ukazati što točno ne volim, jednostavno ono kako se ponaša. Jednostavno je tu nešto što mi se nikako ne sviđa. Ali, mislim da je veliki dio razloga u tome što se ponaša kao da sam ja rekao nešto o njemu bez poštovanja. No, niti on ne voli mene", rekao je Gerald, zapravo objasnivši gdje je odnos otišao u krivom smjeru:

"No, cijelo sam vrijeme bio svjestan koliko je dobar. Očekivao sam da će se kretati naprijed i napraviti ono što je napravio. Jedino što sam rekao je da se ponaša kao da me je već prošao te da me je podcijenio. Rekao sam da će mu se to vratiti, no nisam održao riječ i to je sto posto moja krivnja. Nešto sam najavio i onda to nisam napravo. Osim toga, sama činjenica da mi se ne sviđa je ostavila gorak okus u mojim ustima. Napravit ću sve što je potrebno da bih naredao nove pobjede i vratio se u priliku boriti se još jednom protiv njega. Ako nastavi sjediti i govoriti kako se nitko ne želi boriti protiv njega, naići će ponovno na mene. Čekat ću ga."

Teško je zamisliti da će UFC dati novu priliku borcu koji je izdržao tek do prvog pravog udarca, no Meerschaert se ima pravo nadati. Posebno ako uspije spojiti nekoliko impresivnih pobjeda i dokazati kako je 17. rujna imao samo loš dan.

"Napravit ću sve što je potrebno, spojiti koliko god pobjeda treba, samo da se mogu vratiti i ponovno boriti protiv tog tipa", ustvrdio je.

Linker
17. rujan 2021 02:15