UFC

Menadžer opasnog Surinamca: 'Ako pobijedi Ngannoua, Jairzinho mora dobiti borbu za pojas'

Jairzinho Rozenstruik
 Screenshot/Youtube
Jairzinho Rozenstruik priredio je jedno od najvećih iznenađenja 2019. godine u UFC-ovoj teškoj kategoriji, probio se u vrh divizije i sljedećom pobjedom želi doći do borbe za pojas kojeg drži Stipe Miočić.

Rozenstruik je u prosincu iznenađujuće pobijedio Alistaira Overeema prekidom četiri sekunde prije kraja meča u kojem je Nizozemac dominirao do samog kraja. Odmah nakon pobjede dogovorio je okršaj s Francisom Ngannouom, koji je zakazan za 28. ožujka, a ostvari li pobjedu, opasni Surinamac želi borbu za pojas. Njegov menadžer Abe Kawa uvjeren je da bi u slučaju nove pobjede UFC morao Rozenstruiku garantirati meč za titulu.

"Ako pobijedi Francisa Ngannoua, mislim da bi bez razmišljanja trebao biti sljedeći izazivač. Znam da još uvijek čekamo rasplet oko trilogije Stipe Miočića i Daniela Cormiera, ako uopće ikad dođe do te borbe. No, ako Jair pobijedi Francisa, tko bi ga mogao preskočiti? Dajte mi ime!", rekao je Kawa.

Iako je Dana White već najavio treći okršaj Miočića i DC-a do kraja 2020., još uvijek nije poznato kada će se Stipe vratiti u oktogon, a u posljednje vrijeme sve se češće spominju i druge opcije za aktualnog teškaškog prvaka.

Rozenstruik je protiv Overeema upisao desetu pobjedu u desetoj profesionalnoj MMA borbi, a u UFC-u je slavio u sva četiri meča u 2019. godini.

Linker
26. travanj 2024 04:17