UFC

Menadžer tvrdi: ‘Khabib je odbio 100 milijuna dolara, obećanje majci ne namjerava prekršiti‘

Khabib Nurmagomedov
 Mikhail Metzel/TASS/Profimedia
Dvije velike ponude za povratak dobio je Dagestanac posljednjih tjedana

Tek što smo se svi pomirili s tim kako je Khabib Nurmagomedov završio svoju karijeru, pojavile su se priče o ponudama kakve je donedavni UFC-ov prvak lake kategorije dobivao. Njegov dugogodišnji menadžer Ali Abdelaziz iste je primao, ali ih je sve morao odbiti, budući da je njegov klijent čovjek od riječi. Ako ga Dana White iz više pokušaja nije uspio nagovoriti na nastavak karijere, teško da to itko može.

No, interes će vjerojatno još neko vrijeme postojati, a ponude bi također isto to vrijeme mogle biti basnoslovne. One na koje rijetko tko može ostati ravnodušan. Khabib ipak za sada nije bilo tko. U Hotboxing podcastu Mike Tysona, Abdelaziz je otkrio kako ponude i dalje postoje, a dvije su se na više načina istaknule.

"Prije dva tjedna ili desetak dana, nazvao me Dana. Rekao je da se George St-Pierre želi boriti protiv Khabiba u borbi do 75 kilograma. Mi smo dugo čekali na Georgesa. Meni je Georges drag, prijatelji smo, ali čekali smo ga četiri ili pet godina, dok je on dvojio dolazi li ili ne. Sad kad su obojica umirovljeni, imao je ideju da se vrate i međusobno bore. No, Khabib je isto tako dobio i ponudu od sto milijuna dolara da se bori protiv Floyda Mayweathera. Nakon što se umirovio. Sto milijuna! Pitajte Floyda. Ali, on je rekao da je umirovljen, da je tako rekao majci i da će održati riječ. Da mu majka kaže da se ponovno bori, možda bi to i napravio. No, trenutno mu govori da to više ne želi", ispričao je Abdelaziz.

Pokušao je još dati bolji prijedlog za GSP-a, ukoliko se poželi vratiti. Još jednog borca iz svoje ergele i dominantnog prvaka kategorije kojom je Georges godinama vladao.

"Georges se htio vratiti i boriti protiv nekoga nedodirljivog. Protiv pound-for-pound kralja. Ja za njega imam prijedlog. To je Kamaru Usman, čovjek koji u UFC-u nije izgubio. Nitko ga nije ugrozio, svakoga je pregazio, zar ne? Ako se želi boriti, oni su ista kategorija. Georges, vrati se i bori protiv Kamarua, bit ćemo i više nego sretni. UFC će također biti sretan. To je ogromna borba", uputio je poziv Kanađaninu, koji teško da će ovaj prihvatiti.

Gledajući da je GSP više puta potvrdio kako je završio s profesionalnom MMA karijerom, ne možemo biti sigurni koliko ova izjava ima temelja. S druge strane, on se ipak želi boriti izvan UFC-a, no trenutno mu promocija s kojom još uvijek ima ugovor to ne dozvoljava. Imao je Trillerovu ponudu za boksački meč protiv Oscara De La Hoye, no UFC je isti stopirao, mnogi smatraju iz osobnih razloga Dane Whitea.

Linker
21. lipanj 2024 01:01