K1 i Boks

Ponovno naređeno održavanje boksačkog meča Joea Joycea i Marca Hucka

Joe Joyce
 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Jedan prošle godine dogovoren, ali ne i održan meč ponovno je u igri

Nakon što je sudska odluka koja je dovela do ugovaranja meča Tysona Fury i Deontaya Wildera dobrano protresla svjetski boks, došlo je do raznih promjena, posebno po pitanju ugovaranja nadolazećih mečeva. Jedan od takvih trebao je biti onaj za propisanog WBO izazivača teške kategorije između Oleksandra Usyka i Joea Joycea. Ali, planovi kod Usyka su se promijenili, budući da će on prema svemu sudeći svoju poziciju obaveznog izazivača iskoristiti već sad te boksati u kolovozu protiv Joshue.

To je u nezavidnoj situaciji ostavilo Joycea, koji dolazi iza najveće pobjede svoje karijere. "Juggernauth" je u studenom savladao Daniela Duboisa, tim putem uzevši nekoliko raznih titula. Među njima je i EBU, odnosno titula prvaka Europe. I u ovom slučaju ona je ta bitna.

EBU organizacija odlučila je nakon trenutnog raspleta događaja reagirati i narediti Joyceu obranu iste. Prema njihovim planovima, on bi se trebao boriti protiv Marka Hucka ili napustiti pojas. Priliku za odabrati imat će do 14. lipnja, za kada je dogovorena licitacija honorara. Taj se meč zapravo trebao održati već u siječnju 2020. godine, za tada još uvijek upražnjeni EBU pojas, no Huck je otkazao meč zbog ozljede. Pojas je na kraju čekao svog vlasnika sve do okršaja Joycea i Duboisa.

Ako Joyce ne bude ispred sebe imao neku bolju opciju, ovo može biti zanimljiv meč. Huck je naime veliko ime, posebno kao bivši svjetski prvak lakoteške kategorije. Nikako mu ne škodi niti to što dolazi iz Njemačke. Problem je jedino u tome što već neko vrijeme nije odradio meč na visokoj razini. Zapravo, od srpnja 2017. godine, kad ga je iz World Boxing Super Series turnira eliminirao Usyk.

Ako dođe do ovog meča, Joyce tu ima puno više za izgubiti, dok bi boksač rodom sa Sandžaka (pravo ime Muamer Hukić) mogao dobiti priliku ponovno se naći u vrhu te u prilici za izboriti velike mečeve. Joyce će sigurno razmotriti opcije, a ako ipak dobije neku bolju ponudu, sumnjamo da će mu biti problem EBU pojasa se odreći.

Linker
14. travanj 2024 15:57