UFC

Mendez otkrio UFC-ov potez zbog kojeg je Khabibu prekipjelo: ‘Osam mjeseci su to radili, bilo mu je dosta‘

Khabib Nurmagomedov

 VALERY SHARIFULIN/TASS/PROFIMEDIA Valery Sharifulin/tass/profimedia
Kralj lake kategorije neporažen je otišao u mirovinu, ali još je neko vrijeme imao obveze prema USADA-i

Khabib Nurmagomedov svoj je posljednji meč odradio odradio krajem listopada 2020. godine, kada je, u glavnoj borbi UFC 254 priredbe, završio Justina Gathjea. Kralj lake kategorije tako je po treći put obranio naslov prvaka "lightweighta", nakon čega se povukao u borilačku mirovinu s omjerom 29-0.

Dagestanac je svoju riječ o povlačenju, za razliku od mnogih njegovih suvremenika, i održao, te ga do današnjeg dana nismo više vidjeli u UFC-ovom oktogonu. Prema riječima trenera Javiera Mendeza, međutim, Khabib je imao obveze kao i svi drugi aktivni UFC-ovi borci još osam mjeseci nakon odlaska u mirovinu; u navedenom je razdoblju, naime, bio dijelom "poola" za testiranje Američke antidopinške agencije (USADA), što podrazumijeva obvezne posjete agenata i pridržavanje pravila o boravištu.

"Nakon što se Khabib umirovio, još uvijek su ga testirali. Dana White ga nije uklonio iz skupine za testiranje nakon što se umirovio jer se još uvijek nadao da će se Khabib ponovno boriti", rekao je Mendez u razgovoru za Grosvenor Sport, pa istaknuo kako je bivšem prvaku s vremenom prekipjelo i odlučio je tome stati na kraj:

"Bilo mu je dosta testiranja. Dakle, rekao je Dani da se više ne želi testirati i da se više ne vraća. Bio je grubo testiran oko osam mjeseci prije nego što je rekao da mu je dosta".

Nakon umirovljenja u nekoliko se navrata spekuliralo o Khabibovom povratku, šuškalo se i o "superfightu" između njega i Georgesa St-Pierrea, ali 34-godišnjak je ostao dosljedan svojoj odluci, pozivajući se na svoje razloge, od kojih je vjerojatno najznačajniji ispunjenje majčine želje da se prestane boriti.

Linker
27. travanj 2024 06:24