K1 i Boks

Khabib Nurmagomedov: ‘Fury je na nekoj drugoj razini, ali Ngannou bi mogao zaraditi 50-60 milijuna dolara‘

Khabib Nurmagomedov

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije ne vidi kako Ngannou može poraziti Furyja

Činjenica je da će Francis Ngannou jako dobro zaraditi u boksačkom meču protiv Tysona Furyja i činjenica je da se ‘‘Predator‘‘ izborio za svoj veliki san. Međutim, isto tako je jasno da Ngannou u boksačkom meču protiv WBC-ovog svjetskog prvaka neće imati gotovo nikakve šanse za pobjedu.

Francis će 28. listopada (10. mjesec) zapravo tek debitirati u boksačkim vodama, a odmah će se boriti protiv boksača koji je ponajbolji teškaš u ovom stoljeću. Tyson Fury iza sebe ima 33 pobjede i jedan remi, a porazio je vrhunske teškaše kao što su Vladimir Kličko, Deontay Wilder, Dillian Whyte itd. Meč protiv Ngannoua ugovorio je na 10 rundi, a Francis do pobjede može doći jedino velikim iznenađenjem i nepažnjom Furyja.

‘‘Predator‘‘ posjeduje nevjerojatno nokautersku moć i uspije li Furyja zahvatiti dobrim, čistim udarcem, nije isključeno da ga ozbiljnije ugrozi. Teško se ipak oslanjati samo na to i s razlogom je Ngannou ogroman autsajder prema kladionicama.

Neke strane kladionice pustile su prve koeficijente za ovaj meč, a koeficijent na pobjedu Furyja iznosi 1,10. Koliko malo vjeruju u pobjedu Ngannoua, govori koeficijent 7,00 na pobjedu Kamerunca. Neki će reći da su očekivali još veći koeficijent, ali upravo ta nokauterska snaga daje male šanse Francisu.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će lica iz borilačkog svijeta analizirati ovaj meč u mjesecima koji su pred nama. Jedan od prvih koji se oglasio u vezi same borbe jest Khabib Nurmagomedov, umirovljeni MMA borac i jedan od najvećih u povijesti tog sporta. Khabib je za Sky Sports očekivano istaknuo Furyja kao ogromnog favorita.

‘‘Tyson Fury, taj tip je trenutno najbolji, mislim da je on na nekoj drugoj razini kad je boks u pitanju. Da su ugovorili MMA borbu, naravno da bi Ngannou imao puno više šanse za pobjedu. Tyson Fury u UFC-u ne bi imao velike šanse. Kad je boks u pitanju, ne vidim tko ga može dotaknuti, možda Oleksandr Usyk. Usyk će biti najveći izazov za Tysona Furyja.‘‘, započeo je Khabib, a potom je dodao kako mu je jasno zašto se Ngannou odvažio na ovakav meč u kojem su mu šanse za pobjedu minimalne.

‘‘On u boksu može zaraditi 50-60 milijuna dolara i stoga, zašto ne? Znam da je Francis došao iz siromaštva. Ukoliko vam netko ponudi više novca, uzmite, ako je novac vaš glavni cilj.‘‘, zaključio je Nurmagomedov koji od 2020. godine uživa u mirovini i raznim drugim aktivnostima.

Linker
27. travanj 2024 09:22