UFC

Mendez tvrdi: ‘Islam je najzaokruženiji borac lake kategorije svih vremena, on može sve‘

Islam Makhachev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Mendez smatra da Volkanovski nije nužno Islamov najveći test do sada, no ukoliko se uzme u obzir što je ulog, definitivno je

Nakon što je u desetom mjesecu prošle godine na UFC 280 priredbi porazio Charlesa Oliveiru i uzeo pojas u lakoj kategoriji, Islama Makhacheva već idućega mjeseca čeka prva obrana titule. Alexander Volkanovski je njegov protivnik, a osim pojasa u lakoj kategoriji, ulog će biti i prvo mjesto na ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici.

Čvrsto se Volkanovski zacementirao na toj poziciji, a Makhachev ga slijedi odmah na drugom mjestu. Sam taj podatak je dovoljan da budemo sigurni da nas idućega mjeseca čeka pravi borilački spektakl, a malo više od mjesec dana ćemo se do toga strpjeti.

Islamov trener Javier Mendez je ovog puta u nešto blažem tonu ušao u promociju svog borca i meča, a jučer je rekao kako ne vjeruje kako će Islam završiti Volkanovskog. No, već danas se vratio na staro te je rekao kako smatra da je Makhachev najzaokruženiji borac na svijetu:

‘‘Nisam siguran da će Volkanovski biti Islamov najteži protivnik. No ako uzmemo u obzir što je sve ulog, onda mogu reći da je. Ne znam, saznat ćemo te večeri. Vidjet ćemo hoće li spriječiti Islama da ga sruši‘‘, rekao je Mendez.

‘‘Islam može učiniti sve. Ako vas i ne uspije srušiti, morat ćete se nositi sa njegovim udaračkim sposobnostima. To sam već rekao puno puta, ali Islam je najzaokruženiji borac lake kategorije na svijetu. Najbolji je od svih. U drugom mjesecu će biti prvi na ‘P4P‘ ljestvici‘‘, zaključio je Mendez.

Što reći nego se složiti da ćemo sve vidjeti u drugom mjesecu, no sigurna je stvar da nas čeka vrhunska priredba.

Linker
30. travanj 2024 08:43