UFC

Bisping uputio kritike, ali i savjete za Paddyja: ‘Moraš postati ponizniji, ovaj sport brzo zaboravlja‘

Paddy Pimblett i Michael Bisping

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov komentator smatra da Pimblett trenutno navlači samo lošu reputaciju na sebe

Četiri pobjede u jednako toliko nastupa, učinak je Paddyja Pimbletta pod okriljem UFC-a. Dok su prve tri pobjede došle prekidom i nisu se ‘‘povlačili repovi‘‘, situacija nakon četvrte pobjede osjetno je drukčija.

Jared Gordon pokazao se ravnopravnim protivnikom, a iako je Pimblett slavio jednoglasnom odlukom sudaca, stav javnosti je da se radi o ‘‘krađi‘‘ i da je Gordon trebao pobijediti. Paddy Pimblett se u tijesnoj pobjedi ponio kao da je uvjerljivo pobijedio i smatra da nema nikakve dileme oko samog ishoda borbe.

Time je navukao još više kritika javnosti, a kritike su krenule nakon što je javno kritizirao Ariela Helwanija, samo kako bi se dodvorio svome šefu, Dani Whiteu. Cijeli taj tjedan uoči UFC 282 eventa održanog prošlog mjeseca bio je užasan za Paddyjevu reputaciju, a tijesna pobjeda i pristup nakon borbe samo su mu dodatno napravili štetu.

Michael Bisping kao borac koji je iskusio kako je biti omražen, ali i kako je biti jedan od miljenika fanova, dao je nekoliko savjeta Paddyju Pimblettu.

‘‘Mislim da se Paddy treba malo poniziti i postati skromniji. Prestani s ovim sranjima poput ‘ja sam nova zlatna koka‘. Kad sam ga pitao s kime se želi boriti u sljedećem nastupu, on nije htio niti izgovoriti ime nekog, jer sebe smatra glavnom facom sada. On se još nije borio s nekim rangiranim. Sve je to dobro i lijepo dok dominirate u svojim mečevima. Ali kad se provučete s pobjedom, takve izjave nemaju isti efekt i počinju negativno djelovati na ljude koji prate ovaj sport. Nitko u top 10 ili top 5 ne treba poguranac od Paddyja. Dustin Poirier, Islam Makhachev, Charles Oliveira, to su već sada ogromna imena u ovom sportu. Ne treba ih Paddy spominjati da privuku nekoliko pratitelja na Instagramu.‘‘, rekao je Bisping u Believe You Me podcastu, a zatim je prokomentirao i Paddyjev slučaj s Helwanijem.

‘‘Cijela situacija oko one izjave ‘platite me da odrađujem intervju‘ ostavila je loš okus u ustima mnogih fanova. Samo da razjasnim, nisam hejter, samo sam iskren oko onoga što uočavam.‘‘, rekao je Bisping.

Ono što bi moglo biti pozitivno za Pimbletta koji je trenutno među najomraženijim borcima u promociji, jest činjenica da MMA fanovi lako mijenjaju svoje mišljenje i brzo ih može pridobiti natrag. Bisping mu je dao savjet kako da to učini.

‘‘Ovaj sport zaboravlja jako brzo. Sve što treba napraviti, jest pobijediti nekog i to je to. Sve će biti zaboravljeno. Uđi u kavez, prebij nekog, budi kul i zabavan, a sve ostalo će biti zaboravljeno. U ovom sportu pamti se samo ono posljednje što si napravio. Dobar si onoliko koliko si dobar u posljednjoj borbi. Pogledaj mene. Ja sam napravio hrpu pogrešaka, mrzili su me. Sada ne bih niti imao podcast da me još uvijek mrze.‘‘, zaključio je Michael, a na Paddyju je hoće li poslušati savjete puno iskusnijeg kolege, ili će i dalje gurati po svom.

Linker
01. svibanj 2024 20:07