UFC

Merab Dvalishvili i dalje želi Cejuda: ‘On bi me možda pobijedio u hrvanju, ali ovo je MMA‘

Merab Dvalishvili i Henry Cejudo

 Instagram (merab Dvalishvili, Henry Cejudo)
Smatra da je MMA totalno drugačiji sport od hrvanja, ali ne bi se bojao s Cejudom odmjeriti snage i u tom segmentu borbe

Iako ga je Dana White već nekoliko puta kritizirao, Merad Dvalishvili i dalje izbjegava boriti se za titulu. Razlog za to jest taj što ju drži njegov veliki prijatelj i timski kolega Aljamain Sterling, ali nije uopće upitno da je Merab, pogotovo nakon posljednje pobjede protiv Yana, definitivno zaslužio napasti tu titulu.

No, Merab si je već našao novog protivnika i to naravno nije Sterling. Henry Cejudo je njegova iduća meta, a obojica su izrazila želju za ovom borbom. To je jučer potvrdio i sam Merab u razgovoru sa The Schmoom:

‘‘Prije svoje posljednje borbe sam bio ozlijeđen. U dvorani sam nekoga udario i slomio nekoliko kostiju. Bio sam ozlijeđen, ali svejedno sam se borio protiv Yana. Trebao sam operaciju, a bio sam na njoj naš prošlog utorka. Sad se oporavljam, tri mjeseca neću moći udarati. Trenirati ću moći za šest tjedana, ali udarati... Tri mjeseca ništa‘‘, rekao je Merab.

‘‘Ja sam borac. Znam da je Cejudo olimpijski prvak u hrvanju, ali ovo je MMA. Ja se mogu boriti svugdje. Čak i da on želi hrvati, nije problem. Svi znaju da ja imam predobro hrvanje za MMA. Naravno, u olimpijskom bi me pobijedio. No ovo je MMA i to je ono što se računa‘‘, objasnio je.

S obzirom da neće moći ni trenirati naredna tri mjeseca, Meraba u kavezu vjerojatno nećemo gledati do kraja ove godine. Ukoliko Cejudo bude htio toliko čekati na iduću borbu, nije nerealan scenarij da gledamo okršaj upravo njih dvojice. Oba borca su izrazila želju da se bore jedan s drugim, samo je pitanje hoće li se i ostale okolnosti poklopiti.

Linker
20. travanj 2024 10:31