UFC

Merab Dvalishvili ne podnosi Petra Yana: ‘Ruskim medijima uvijek govorim istinu o njemu‘

Aljamain Sterling i Merab Dvalishvili

 Instagram (merab Dvalishvili)
Sjajni gruzijski borac bantam kategorije jednostavno ne podnosi odličnog ruskog borca

Gruzijac Merab Dvalishvili jedan je od vrhunskih boraca bantam kategorije, a dojam je kako kroz ''mala vrata'' ide ka samom vrhu.

Time ne mislimo kako ne pobjeđuje kvalitetne protivnike, nego mu se ne pridaje pažnja koju zaslužuje. 31-godišnji Merab upisao je poraze kroz prva dva UFC nastupa, ali oba su bila izrazito kontroverzna.

Frankie Saenz pobijedio ga je podijeljenom sudačkom odlukom, dok je od Rickyja Simona izgubio ''giljotinom'' s istekom vremena za kraj borbe.

Promocija ga nije otpustila nakon toga, a Merab se znao odužiti. Uslijedilo je sedam uzastopnih pobjeda, a u posljednjem nastupu napokon je došao i do prve pobjede prekidom unutar UFC-a. Gruzijac je tehničkim nokautom zaustavio Marlona Moraesa i trenutno je šesti u poretku izazivača bantam kategorije.

Jedna dobra pobjeda mogla bi biti dovoljna za napad na titulu. Prvak kategorije trenutno je Aljamain Sterling, timski kolega i veliki prijatelj Meraba Dvalishvilija. Aljo je prije nekoliko dana otkrio kako će napustiti kategoriju, ako Merab pobijedi u svom sljedećem nastupu.

Sterling planira pružiti priliku Merabu da ispiše povijest kao prvi gruzijski UFC prvak, a Merab je gostujući u MMA Houru objasnio što mu znači prijateljstvo sa Sterlingom.

''Blagoslovljen sam time što imam prijatelja poput njega. Što drugo mogu reći? Već sam sve rekao. On je pravi prijatelj, najbolji je. Tako puno učim od njega, a to radim svakog dana. On je razlog zbog kojeg se borim na ovoj razini. Nikad se nećemo međusobno boriti. Nije me briga za titulu. Čak niti ne razmišljam o tituli trenutno. Dokle god je Aljo prvak, neka bude prvakom dokle god želi biti prvak.'', rekao je Merab.

Gruzijac je uz Sterlinga bio i u četvrtom mjesecu, uoči i tijekom Sterlingova revanša s Petrom Yanom. Puno je trzavica bilo na toj relaciji. Yan je prijetio da će on i njegov tim prebiti Sterlingov tim, a bilo je i bliskih susreta u kojima je upravo Merab bio jedan od najžustrijih.

Gruzijac ne voli ruskog borca, a Sterlingova pobjeda nad Yanom puno mu je značila.

''Kao prvo, nikad mi se nije sviđao Petr Yan, zato što ne poštuje Alju. On (Yan) je odličan borac, svi to znamo i kao borca ga cijenim. Također, cijenim ga i kao obiteljskog čovjeka jer ima djecu i surpugu. Ali izuzev toga, ne volim ga. To je moje osobno mišljenje.'', započeo je Merab, a zatim se osvrnuo na prijetnje smrću koje je Yan upućivao Sterlingu i njegovom timu uoči revanša na UFC 273 eventu.

''Znam da su bile usmjerene meni, jer ona nema nikakvih nesuglasica s Ray Longom i Iaquintom. Meni je uputio te prijetnje, jer ja uvijek govorim istinu o njemu, naročito kada razgovaram s ruskim medijima.''.

Sterling je na koncu pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom i time je zadržao titulu prvaka UFC-ove bantam kategorije. Merab nije imao puno toga za reći Yanu nakon tog meča.

''Uživaj sa svojom obitelji, nemoj se niti vraćati. Ostani u Rusiji.'', bila je Merabova poruka za Yana.

Očito je kako između ovog dvojca postoje određene tenzije, a za pretpostaviti je kako bi UFC-ovi čelnici mogli prepoznati zanimljivu priliku za međusobno uparivanje ovih boraca. Yan bi pobjedom mogao izboriti novi meč protiv Sterlinga koji bi bio željan osvete, dok bi Merab Dvalishvili u slučaju pobjede nad Yanom, definitivno istaknuo svoju kandidaturu za sljedećeg izazivača.

Linker
26. travanj 2024 11:19