UFC

Aljamain Sterling mogao bi napustiti titulu prvaka zbog svog prijatelja: ‘On može ispisati povijest‘

Merab Dvalishvili i Aljamain Sterling

 Instagram (aljamain Sterling)
UFC-ov prvak bantam kategorije planira prelazak u višu kategoriju

Još u trećem mjesecu protekle godine, Aljamain Sterling postao je UFC-ovim prvakom bantam kategorije. Titulu je osvojio diskvalifikacijom Petra Yana, koji je uputio nedozvoljen udarac koljenom.

Ruski borac bio je osjetno bolji u tom meču i brojni MMA fanovi godinu dana kritizirali su Sterlinga govoreći da je ''prvak na papiru''. Aljo je u četvrtom mjesecu ove godine dobio priliku potvrditi svoju titulu, a podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Petra Yana.

Dileme sada više nema i Sterling je zasluženo na tronu bantam kategorije. Težak posao čeka ga kad su u pitanju nove obrane titule. Za vratom mu pušu T.J. Dillashaw, Jose Aldo, kao i Petr Yan te Cory Sandhagen.

Sve bliže vrhu su i borci poput Marlona Vere, Songa Yadonga i Meraba Dvalishvilija. Upravo ovaj potonji, mogao bi biti borac zbog kojeg će Sterling ostati bez titule prvaka. Naime, Sterling i Merab timski su kolege, a izuzev toga i veliki prijatelji. Dvalishvili je trenutno šesti u poretku izazivača i jedna pobjeda mogla bi ga dovesti u poziciju da očekuje ''title shot''. Sterling nema namjeru boriti se protiv Meraba, a problem bi riješio promjenom kategorije.

''Nakon Merabove sljedeće pobjede, vjerojatno ću preći u višu kategoriju, kako bih mu pružio priliku koju je zaslužio. On može ispisati povijest za Gruziju ako osvoji svjetsku titulu. Smislit ćemo nešto.'', napisao je Sterling na Twitteru.

Gruzija nikad nije imala UFC prvaka i Dvalishvili je trenutno najbliži tome da postane prvi. Sterling mu očito neće biti zapreka na putu ka tome, ali najteži posao tek slijedi za Gruzijca. Bantam kategorija trenutno je jedna od najboljih i najkompetitivnijih unutar UFC-a.

Linker
19. travanj 2024 21:05