UFC

Michael Bisping: Dolazak Tysona Furyja bio bi velika stvar za UFC

 Screenshot (YouTube)
Tema eventualnog dolaska Tysona Furyja u MMA i potpis za UFC još uvijek je aktualna. Nje se prihvatio i bivši UFC prvak, a danas komentator i podcaster, Michael Bisping. On smatra kako bi to bila nevjerojatno velika stvar za UFC i da je na njoj potrebno raditi.

Međusobna prozivanja sa Stipom Miočićem i trening s Darrenom Tillom. Te dvije stvari bile su dovoljne da bi se aktualizirala priča u kojoj Tyson Fury postaje MMA borac. Iako ne možemo biti sigurni koliko u tome svemu ima realnosti, rijetko koja istaknutija osoba iz MMA svijeta nije izrazila svoje mišljenje o tome. Posljednji među njima je Michael Bisping.

"Kad bi Tyson Fury došao u UFC, vjerujem da bi mu pažljivo ugovarali borbe i da bi mu protivnike birali nekom logikom", rekao je Bisping u svom "Believe You Me" podcastu, nakon čega se okrenuo tome što bi UFC dobio s Furyjem: "Pogledajte današnji UFC. Ljudi govore kako je došla era zabave, a Fury se u to savršeno uklapa. On zna pričati, može na mikrofon srati danima. Osim toga je vrlo zabavan i smiješan tip. Može nokautirati ljude pa zapjevati."

Bisping smatra kako Fury zapravo ima sve što je potrebno za pridobiti pažnju te vjeruje da bi UFC trebao napraviti sve što je u njihovoj moći da ga, ako postoje ikakve realne Furyjeve ambicije za to, uistinu dovedu u svoje redove. I onda bi mu trebalo pažljivo odabrati borbe.

"Ne samo da je on svjetski boksački prvak teške kategorije nego je i izuzetno karizmatičan. Ogromna je zvijezda i bio bi velik posao za UFC kad bi došao, upisao nekoliko pobjeda i onda se borio za titulu. Bio bi to masivan PPV posao", dodao je "The Count" koji itekako podržava ideju dolaska boksača iz Manchestera u UFC.

No, Fury je nedavno izjavio kako ga UFC ipak ne zanima jer financijski teško može pokriti njegove zahtjeve. Što se tiče treninga s Darrenom Tillom, sigurno nečega ima u tome i vjerojatno postoji način na koji je Furyja moguće dovesti. No, morali bi vlasnici UFC-a posegnuti duboko u kesu, to je sigurno.

Linker
17. travanj 2024 08:32