UFC

Michael Bisping ima veliko povjerenje u Seana Stricklanda: ‘Ako to bude radio, Adesanya je u velikim problemima!‘

Sean Strickland i Nassourdine Imavov

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
Strickland će dobiti priliku za napad na pojas početkom devetog mjeseca

Michael Bisping misli da bi Sean Strickland mogao predstavljati probleme za Israela Adesanyu ako u cijeli svoj arsenal umiješa i ponešto "grapplinga". Prvak srednje kategorije Adesanya (24-2, 13-2 UFC) brani svoj pojas protiv Stricklanda (27-5, 14-5 UFC) u glavnoj borbi večeri UFC-a 293 9. rujna u Qudos Bank Areni u Sydneyju.

Strickland, koji će u ovu borbu ući nakon dva uzastopna trijumfa nad Nassourdineom Imavovim i Abusom Magomedovim, prvenstveno je iskoristio svoj "stand up" da bi pobijedio i postao izazivač broj jedan (da se Du Plessis nije ozlijedio, ništa od toga). Ipak, budući da je u prošlosti trenirao sa Stricklandom, Bisping kaže da je on podosta podcijenjen kada se priča o vještinama u parteru i da bi to trebalo iskoristiti kao put do pobjede protiv Adesanye.

"Kad bi Sean mogao srušiti Israela Adesanyu, ovo bi mogla biti stvarno zanimljiva borba, Sean, ja sam trenirao s njim – ima nevjerojatan kardio. Može se boriti cijeli dan i ima vrlo ekonomičan stil da se bori svih 25 minuta jer koristi mnogo udaraca. On traži rupe i stvarno se otvara tek kad ih vidi. Ipak, jedna stvar je možda nepoznata, a to je da ima sjajan ‘grappling‘. Trenirao sam s njim. Njegove vještine u parteru vrlo su, vrlo dobre i na kraju krajeva, vrlo opasne, podcijenjen je u tom dijelu", rekao je Bisping.

Mnogi su se pokušali tako boriti protiv Adesanye, ali ga većinom nisu uspjeli niti srušiti, a ako jesu, nisu ga uspjeli zadržati. Jedini kojemu je to pošlo za rukom jest Jan Blachowicz, ali tada je "The Last Stylebender" otišao u višu kategoriju i platio je cijenu toga. Bisping nije siguran ima li Strickland tu sposobnost, ali kaže da bi trebao natjerati Adesanyu da cijelo vrijeme nagađa.

“Mislite li da će on doista pokušati rušiti Israela? Jer nikad se ne zna: element iznenađenja. Mislim da Izzy neće očekivati ​​od Seana da se baci u ‘double leg‘, ali mogao bi to učiniti. Naravno, treba to postaviti - baci pokoji udarac, kombinacija ‘1-2‘, skupi ruke i probaj rušiti. Kad skupite ruke, možete nekoga podići i spustiti prilično lako. Naravno, to je teži dio, pogotovo jer Adesanya jako dobro brani rušenja, ali ako će Stricklandu to polaziti za rukom, Adesanya bi se mogao naći u velikim problemima", zaključio je Bisping.

Linker
03. svibanj 2024 22:54