UFC

Michael Bisping istaknuo glavni problem Paddyja Pimbletta: ‘Bolju obranu viđam na Power Slap eventima‘

Paddy Pimblett (lijevo) i Jared Gordon (desno)

 SPP Sport Press Photo./Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije vjeruje da Ferguson može iskoristiti neke mane Paddyja Pimbletta, ali ipak favorizira svog sunarodnjaka

Borba između Paddyja Pimbletta i Tonyja Fergusona ne spada među najveće i najkvalitetnije borbe na UFC 296 eventu, ali sigurno će privući veliku pažnju gledatelja.

‘‘El Cucuy‘‘ će pokušati prekinuti niz od šest uzastopnih poraza, dok se Pimblett vraća u kavez nakon godinu dana izbivanja. Paddy će biti silno motiviran jer želi isprati ‘‘gorak okus‘‘ koji je ostao nakon njegove pobjede nad Jaredom Gordon u 12. mjesecu prošle godine.

Nerijetko slušamo izreku kako su borci dobri onoliko koliko su bili dobri u posljednjem meču. Brojni fanovi smatraju da je Gordon pokraden protiv Pimbletta i Paddy sada treba uvjerljiv nastup kako bi vratio naklonost navijača i ‘‘hype‘‘ koji ga je pratio do meča s Gordonom.

No, može li poraziti Fergusona? Da se radi o Fergusonu u ‘‘primeu‘‘, Pimblett bi u meč ulazio kao veliki autsajder. Ipak, ‘‘El Cucuy‘‘ je izgledao katastrofalno u posljednjih nekoliko nastupa i zato kladionice daju veliku prednost Pimblettu.

Koeficijent na njegovu pobjedu iznosi oko 1,30, dok je 3,50 iznos koeficijenta na pobjedu Fergusona. Svoje mišljenje o ovom meču dao je i Michael Bisping, umirovljeni borac koji je sinoć dobio WMMA nagradu za najboljeg MMA analitičara.

‘‘Tony ima stil kojim prima puno štete i pruža divlje borbe. Ali taj stil ne ide zajedno s dugotrajnom karijerom. Tony Ferguson je na kraju svoje udge, blještave, legendarne karijere. Njemu je gotovo 40 godina, točnije, 39 mu je godina. To je jako puno za borca lake kategorije. Oni ovise o brzini, refleksima i instinktima. Ne ovise toliko o snazi. Teškaši se oslanjaju na snagu, a to je nešto što posljednje gubite. Brzina, tajming i refleksi najprije vas napuštaju, a to su neki od razloga zašto je Tony u padu. Šteta je također razlog njegovog usporavanja, kao i kvaliteta protivnika s kojima se obiro. Paddy nije rangiran, a mnogi smatraju da bi se Tony trebao umiroviti ako izgubi. No, što ako on porazi Paddyja Pimbletta. Paddy Pimblett je odličan borac, da ne bude zabune. Brži je na nogama i vjerojatno je bolji boksač u ovom trenutku.‘‘, analizirao je Bisping, a zatim se osvrnuo na veliku manu Paddyja Pimbletta koje bi mogle Tonyju otvoriti put ka pobjedi.

‘‘Paddy drži bradu jako visoko. Bolju obranu viđao sam na Power Slap eventima.‘‘, zaključak je Michaela Bispinga.

Ako niste upoznati s terminom ‘‘Power Slap‘‘, radi se o sportu u kojem dva borca šamaraju jedan drugog, ali izbjegavanje i blokiranje udaraca nije dozvoljeno. Natjecatelji primaju čiste udarce i natječu se tko će dulje ostati na nogama.

U nastavku svog osvrta putem YouTube kanala, Bisping je dodao kako vjeruje da će Ferguson izgubiti i ovaj meč, a lako je moguće da ćemo posljednji put gledati legendarnog Tonyja Fergusona u kavezu.

Linker
28. travanj 2024 08:07