UFC

Leon Edwards opovrgnuo navode Paddyja Pimbletta: ‘Ne, nisam nokautirao Garryja, ali osjetio je moj ‘high kick‘‘

Leon Edwards

 Screenshot (youtube, Tnt Sports)
Prvak UFC-ove velter kategorije priznaje da nije došlo do nokauta na sparingu

Podosta pažnje u MMA kuloarima privukla je priča o izbacivanju Iana Garryja iz Team Renegadea. Radi se o dvorani u kojoj između ostalih trenira Leon Edwards, UFC-ov prvak velter kategorije.

Garry je tvrdio kako su ga izbacili jer ga vide kao prijetnju u budućnosti. Irac je trenutno deseti u poretku izazivača unutar velter kategorije i lako je moguće da dođe u situaciju gdje će se boriti protiv Edwardsa.

Leon i njegov tim imaju posve drukčiju stranu priče. Prema njihovim navodima, ne radi se o nikakvoj nesigurnosti i osjećaju ugroženosti, nego Garry se jednostavno nije uklapao u tim.

‘‘Iako sam svjetski prvak, ja i dalje poštujem ista pravila dvorane kojima sam bio podložan kao amaterski borac. Ian kad dođe, s njim dolazi kamerman i njegova supruga. Konstantno je kasnio na treninge i treneri su odlučili kako se njegova osobnost ne uklapa u našu kulturu. To nema veze s činjenicom da je on u mojoj kategoriji. Nekoliko je velteraša u ovoj dvorani, pa su i dalje tu. Kad jedan član tima počne odstupati, dolazi do problema. Mnogi će se pitati: ‘Ako on ne čisti strunjače, zašto bih ja čistio?‘. To dovodi do raskola u timu.‘‘, pojasnio je Edwards prije nekoliko dana, a razgovor su vodili on i Rio Ferdinand, umirovljeni engleski nogometaš.

Društvenim mrežama jedno kraće vrijeme kružila je priča koja govori da je Edwards čak i nokautirao Garryja na sparinzima u Team Renegadeu. Priču je proširio Paddy Pimblett, a Edwards je u razgovoru za MMA Fighting opovrgnuo te navode.

‘‘Nisam ga nokautirao, to nije istina. Osjetio je malo onog ‘kicka‘ kojim sam nokautirao Kamarua Usmana, to je sigurno.‘‘

Edwardsu definitivno možemo povjerovati da se Garry upoznao sa snagom njegovog ‘‘high kicka‘‘, jer sam Garry i njegova supruga javno su priznali da se to dogodilo. To su učinili puno prije izbacivanja iz dvorane, ali video je i dalje dostupan na njihovim društvenim mrežama.

Osvrnuo se Edwards i na Garryjeve navode. Mladi Irac pokušao je stvoriti narativ kako postoji nesigurnost u Edwardsovim redovima, ali Leon tvrdi da ne vidi zašto bi postojala ikakva nesigurnost.

‘‘Ako gledamo vještine, on je u mojim mislima jako daleko od napada na titulu. Kao što rekoh, želim mu sve najbolje, ali on u ovom trenutku nije tip za kojeg bih pomislio da se moram pripaziti. Između nas nije bilo zle krvi. On je stvorio narativ kao da je ovo neka velika stvar. Izbačen je više dvorana, ne samo iz moje. Zašto od ovoga pravi tako veliku stvar? Vjerojatno zato što sam prvak i želi inicirati nekakvu prepirku sa mnom putem društvenih mreža. Tako je, kako je, ali on se mora fokusirati na sebe samog.‘‘, poruka je Leona Edwardsa upućena 26-godišnjem Ircu.

Linker
02. svibanj 2024 14:04