UFC

Michael Bisping: ‘McGregor izgleda mekano, a njegov ‘cardio‘ nikad nije bio najbolji. Srednja kategorija nije dobar izbor‘

Conor McGregor

 Instagram (conor Mcgregor)
Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije prokomentirao je Conorovu odluku o prelasku u srednju kategoriju

Conor McGregor u novogodišnjoj noći najavio je svoj povratak profesionalnom sportu. ‘‘Notorious‘‘ će se navodno vratiti 29. lipnja (šesti mjesec), a protivnik će biti Michael Chandler.

Sve su to manje-više očekivane informacije, osim one o težinskoj kategoriji u kojoj bi se meč trebao održati. Prema navodima Conora McGregora, borba će biti ugovorena u srednjoj kategoriji, dakle dvije kategorije iznad one u kojoj Chandler i McGregor inače nastupaju.

Mnogi nisu sigurni trebamo li vjerovati McGregoru po tom pitanju ili se radi zavaravanju javnosti i Michaela Chandlera. Međutim, Michael Bisping tvrdi da ne trebamo biti iznenađeni ako se meč uistinu održi u srednjoj kategoriji.

‘‘Ne čudi me odabir srednje kategorije. Vidio sam Conorovu ruku. Njegova ruka izgleda debelo. Ne želim zvučati kao hejter, ali izgleda mi mekano. Definitivno je osjetno veći nego prije. Brendan Loughnane (PFL-ov borac) rekao mi je kako je trenirao s Conorom u Dubaiju, a zatim mi je potvrdio: ‘Da, velik je. Mislim da je na barem 200 ‘pounda‘ (90,7 kg)‘‘‘, započeo je Bisping, a potom je istaknuo probleme na koje bi McGregor i Chandler mogli naići s tako drastičnom promjenom težinske kategorije.

‘‘McGregor se borio u perolakoj kategoriji, a zatim se podigao u laku kategoriju. Srednja kategorija nije njegova optimalna težinska kategorija. Obojica će nositi dodatnu kilažu. Conorov povratak bit će nešto posebno, ali mislim da će dodatna kilaža biti velik problem za njega. Uz sve to, Conor nije poznat kao borac s najboljom kondicijskom spremom. Kada bude nosio dodatnu kilažu, bili to mišići ili masne naslage, to će ga dodatno umoriti i usporiti, a definitivno će utjecati na njegovu izdržljivost.‘‘, pojasnio je Bisping u svom ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu, a Anthony Smith također se složio da srednja kategorija nije dobra ideja za McGregora.

‘‘Njegov rad nogu također neće biti isti. Morat će se drukčije kretati zbog dodatne kilaže na koju nije navikao, a zbog toga će doći i do promjene tehnike. Način na koji se inače bori, s brzim ulascima i izlascima, to neće biti isto s 15-ak kilograma više. On na ovoj kilaži nije izvodio te pokrete brzinom kojom bi ih trebao izvoditi u meču. Sve će biti puno drukčije, koliko god se on bude uvjeravao da neće.‘‘, zaključak je Anthonyja Smitha.

Naravno, stvari će biti drukčije i po Michaela Chandlera. Ali nekoliko je bitnih faktora. Za razliku od McGregora, Michael Chandler maksimalno ozbiljno sprema se za svoj nastup, a puno toga ovisi i o samom stilu borbe. Dok se McGregorov stil zasniva na radu nogu i brzim kretnjama, Chandler je ipak nešto drukčiji borac koji se više oslanja na eksplozivnost i snagu, nego na brzinu i poletne kretnje.

Sve u svemu, nadamo se da McGregor i Chandler ipak neće odraditi ovaj meč u srednjoj kategoriji, jer sumnjamo da mogu pružiti svoja najbolja izdanja s toliko prekomjerne kilaže.

Linker
26. travanj 2024 03:01