UFC

Michael Bisping otkrio svog GOAT-a srednje kategorije: ‘To će možda uvrijediti Adesanyu, ali statistika ne laže!‘

Michael Bisping

 GEORGE TEWKESBURY/PA IMAGES/PROFIMEDIA George Tewkesbury/pa Images/profimedia
Ne isključuje mogućnost da Adesanya jednom postane najveći

Za Michaela Bispinga, Anderson Silva je još uvijek najveći srednjaš svih vremena. S prvakom srednje kategorije Israelom Adesanyom (24-2, 13-2 UFC) koji želi započeti svoju drugu vladavinu obranom naslova protiv Seana Stricklanda (27-5, 14-5 UFC) u glavnoj borbi večeri UFC 293, razgovori o najvećem ikad u kategoriji ponovno su aktivirani.

Silva drži rekord za najviše obrana naslova u povijesti srednje kategorije UFC-a na 10, a Bisping misli da je to teško ignorirati tijekom debate.

“Slušajte, mogli bismo sjediti ovdje cijeli dan i iznositi teorije tko je najbolji i zašto i sve ostalo. Trenutno, Anderson Silva je ispred po svim brojevima – nokautima, pobjedama, obranama, duljini vremena, svemu ostalom. Sve ukazuje na Andersona Silvu, i mislim da on ima bolji stil do sada. ‘The Last Stylebender‘ je nevjerojatan za gledanje, ali način na koji se Brazilac rješavao svojih protivnika bio je legendaran u to vrijeme.”

Silva je zabilježio ikonične završetke protiv Forresta Griffina, Chaela Sonnena i Vitora Belforta tijekom svoje vladavine. Adesanya je imao nekoliko nevjerojatnih trenutaka, kada je završio s Robertom Whittakerom i osvojio naslov prvi put na UFC-u 143, te nokautirao Alexa Pereiru da bi ga kasnije vratio na UFC-u 287.

I Bisping i Adesanya dijelili su kavez sa Silvom, porazivši člana Kuće slavnih odlukom sudaca u kasnijoj fazi njegove karijere. Ipak, Bisping to ne uzima previše u obzir.

"Oni su dva velika borca ​​iz dva različita razdoblja. Dobili su priliku međusobno se boriti i naravno, Israel je pobijedio, ali kao što sam već rekao, ne možete previše gledati u tu borbu. Ne možete tome pridati preveliku težinu i znam da to zvuči kao uvreda za Israela Adesanyu. To nije ono što radim. Oboje su nevjerojatni. Obožavam ih oboje. Trenutačno je najveći srednjaš svih vremena bez sumnje Anderson Silva, ali Israel Adesanya još uvijek ima samo 34 godine. Čovjek je još uvijek u najboljim godinama i bori se svakih nekoliko mjeseci, definitivno može doći do tog statusa ako ovako nastavi”, zaključio je.

Linker
27. travanj 2024 06:16