UFC

(VIDEO) Ovaj sukob nismo očekivali! Pogledajte žestoku raspravu Adesanye i borca muha kategorije

Manel Kape (lijevo) i Israel Adesanya (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Temperamentni Manel Kape bio je vrlo oštar prema Adesanyi i njegovom timskom kolegi

Danas u jutarnjem terminu održana je konferencija za medije uoči UFC 293 eventa. Termin press konferencije nešto je drukčiji nego inače jer je Sydney grad-domaćin, a mnogi MMA fanovi radovali su se ovoj konferenciji za medije.

Glavni razlog leži u prisustvu Seana Stricklanda koji uvijek privlači veliku pažnju za mikrofonom, ali ‘‘show‘‘ je ovaj put ukrao Manel Kape. Borac muha kategorije trebao se na UFC 293 eventu boriti protiv Kai-Kara Francea, jednog od timskih kolega Israela Adesanye. ‘‘KKF‘‘ je prije nešto više od dva tjedna otkazao nastup zbog potresa mozga koji je zadobio na treningu, a debitant Felipe dos Santos uskočio je kao zamjena. Naravno da Kape nije zadovoljan takvim raspletom, jer umjesto borbe s petorangiranim izazivačem, Kapea čeka meč s nerangiranim debitantom.

Kai Kara-France našao se na tribinama tijekom današnje konferencije za medije, a Manel Kape iskoristio je priliku za obratiti se nesuđenom protivniku.

‘‘Nažalost, Kai Kara-France je kuja.‘‘, započeo je Kape, a uslijedila je salva uvreda na račun ‘‘KKF-a‘‘. U jednom trenutku KKF se ustao, a zatim je Kape eksplodirao.

‘‘Da, ustani, ustani kur**n sine.‘‘, vikao je bijesni Kape koji se također pridigao, a zatim je bacio bocu u smjeru Kai Kara-Francea. Kapeov nalet bijesa nije dobro sjeo Israelu Adesanyi koji je bio samo dva mjesta udaljen od agresivnog Angolca. Tada je započeo verbalni sukob Adesanye i Kapea.

‘‘A što ti hoćeš? Što hoćeš?‘‘, neustrašivi Kape ispitivao je Adesanyu, a prvak UFC-ove srednje kategorije ubrzo je uzvratio.

‘‘Pokaži malo poštovanja i začepi!‘‘

Kape jednostavno nije prestajao pričati, govorio je Adesanyi da sjedne, a moralo je intervenirati i osiguranje. U jednom trenutku Adesanya se obratio publici.

‘‘Pogledajte ovog ‘midgeta‘ kako se pokušava igrati sa mnom. Sahranit ću te!‘‘, poručio je ‘‘Izzy‘‘, a ubrzo se u priču ubacio i Tai Tuivasa koji se našao između ‘‘nabrijanog‘‘ dvojca.

‘‘Hej, smirite se, i ja sam ovdje.‘‘, vikao je Tuivasa, a situacija se ubrzo primirila.

Naravno da se i Sean Strickland morao ubaciti sa svojim komentarom, a Strickland je stao na stranu Kapea, jer ipak je Adesanya borac s kojim će se Strickland boriti ovaj vikend.

‘‘Hej, smirite se. Pusti malog čovjeka na miru. Ja bih trebao biti ‘šup*k‘ ovdje. ‘Izzy‘, to nije tvoj posao.‘‘, poručio je Strickland.

Manel Kape u međuvremenu se napokon primirio, ali za kraj je dobacio Adesanyi da je ovisnik o animiranim (crtanim) pornićima.

Možemo zaključiti da je ovo bila jedna poprilično neočekivana situacija. Očekivali smo tenzije između Seana Stricklanda i Israela Adesanye, ali prvak srednje kategorije zakačio se s borcem muha kategorije. Fanovi u komentarima istaknuli su kako je Kape pokazao veliku hrabrost i samopouzdanje u ovoj situaciji, jer se odvažio verbalno sukobiti s KKF-om, iako je bio okružen Tysonom Pedrom, Taijem Tuivasom i Israelom Adesanyom.

Temperamentni Angolac poznat je kao borac koji nerijetko inicira ovakve situacije, a očito je jako ljut jer nema priliku boriti se protiv Kai-Kara Francea.

Po završetku konferencije za medije uslijedila su sučeljavanja boraca, a Strickland i Adesanya zapravo su odradili svoje prvo međusobno sučeljavanje. Strickland kao i uvijek, nije bio pretjerano zainteresiran za gledanje oči u oči i puno više je komunicirao s publikom. Israel Adesanya bio je maksimalno smiren i fokusiran, a kompletnu konferenciju za medije i sučeljavanja boraca možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
26. travanj 2024 23:19