UFC

Michael Bisping poprilično nahvalio Toma Aspinalla nakon povratničke pobjede: ‘Jon Jones mu ne može držati svijeću!‘

Tom Aspinall

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
‘U potpunosti sam uvjeren da će jednog dana biti prvak‘

Michael Bisping, član Kuće slavnih UFC-a, dao je veoma hrabru tvrdnju o budućnosti Toma Aspinalla. Engleski teškaš (13-3, 6-1 UFC) vratio se nakon ozbiljne ozljede koljena prošle subote u Londonu te je ekspresno pobijedio poljskog borca Marcina Tyburu tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Osim prošlogodišnjeg poraza od Curtisa Blaydesa kada je pokidao ligamente, Aspinall je neporažen u oktogonu, a pet od njegovih šest UFC pobjeda došle su u prvoj rundi. Bisping, prvi UFC prvak Ujedinjenog Kraljevstva, ima ogromno povjerenje da će Aspinall u bliskoj budućnosti omotati pojas oko svog struka.

“Tom Aspinall je bio apsolutno fantastičan. To je bila jedna od najboljih izvedbi koje sam ikada vidio od teškaša. Marcin Tybura, tip kojeg je pretukao, nije ‘kanta‘ već veoma ozbiljan borac. Pobijedio je sedam od svojih posljednjih osam borbi protiv protivnika svjetske klase, a Tom ga je riješio kao da je nitko i ništa. U potpunosti vjerujem da će on biti prvak. Zapravo, znam da će on biti prvak ako se ne dogodi neka čudna ozljeda ili se dogodi nešto strašno ili loša sreća. Bit će prvak svijeta.”

Da bi postigao taj podvig, Aspinall će možda morati pokušati učiniti nešto što nitko nije uspio – pobijediti UFC prvaka u teškoj kategoriji Jona Jonesa (27-1, 21-1 UFC). Naravno, prvi će tu priliku dobiti naš Stipe Miočić, ali Bisping je otišao toliko daleko da je rekao da ne samo da će Aspinall pobijediti Jonesa, nego će učiniti da to izgleda kao da se nije ni uznojio.

“Jon Jones je prvak u teškoj kategoriji. On je nevjerojatan borac i jedan od najvećih svih vremena, ali mislim da ne može držati svijeću Tomu. Mislim da će Tom učiniti istu stvar Jonu Jonesu kao što je učinio Marcinu Tyburi i da ga nitko ne može zaustaviti, toliko je dobar”, hrabro će Bisping.

Čini se da je Aspinall privukao Jonesovu pozornost nakon što je prvak u teškoj kategoriji počeo tvitati i brisati o Britancu u usponu, a hoće li ikad doći do ove borbe, ne zna se, no svi ćemo biti pametniji nakon "Bonesovog" okršaja s Miočićem u 11. mjesecu.

Linker
03. svibanj 2024 08:06