UFC

Michael Bisping predložio idealnog protivnika za Khamzata Chimaeva: ‘Ukoliko njega ne uspije rušiti, ima veliki problem‘

Khamzat Chimaev

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Chimaev jednostavno mora pobijediti nekog rangiranog borca u srednjoj kategoriji ukoliko želi da njegov zahtjev za napadom na titulu ima ikakav temelj

Khamzat Chimaev želi napasti titulu u srednjoj kategoriji, no šanse da se to dogodi u njegovoj idućoj borbi su ekstremno niske. U posljednjem je nastupu tijesno izvukao pobjedu protiv Kamarua Usmana koji je u meč uskočio na ‘‘short notice‘‘, a osim toga, nema niti jednu pobjedu nad rangiranim borcem srednje kategorije.

Da će mu do napada na titulu trebati barem još jedna borba, svjestan je u UFC-ov komentator, Michael Bisping. On smatra kako bi njegov idući idealan protivnik bio Jared Cannonier, jer bi mu između ostalog, testirao i kondicijsku spremu:

‘‘Volio bih ga vidjeti protiv Jareda Cannoniera, jer ukoliko njega ne bude mogao srušiti i ukoliko ne popravi svoje probleme s kondicijom, možda ima neki veliki problem. No, tko zna. Možda uistinu postoji razlog zašto ostaje bez kondicije. Vjerojatno je to jer se ne zna tempirati. Odmah krene ići prema naprijed i hrvati‘‘, rekao je Bisping na svom YouTube kanalu.

‘‘Kada nekoga pokušavate srušiti, to je kondicijski najzahtjevnija stvar u borilačkim sportovima. Uhvatiti odraslog čovjeka i natjerati ga da padne – uz tehniku naravno – ali to uzima i puno snage. Pogotovo kada ispred sebe imate svjetsku klasu protivnika koji zna prepoznati i zaustaviti ta rušenja. Jared Cannonier je po meni idealan test‘‘, dodao je.

Iako Chimaev traži napad na titulu, dobiti ga za sada sigurno neće. Najizglednije ime koje bi moglo napasti titulu i novog prvaka Du Plessisa jest Israel Adesanya, a Chimaev jednostavno mora pobijediti nekog rangiranog borca u srednjoj kategoriji ukoliko želi da njegov zahtjev za napadom na titulu ima ikakav temelj.

Linker
02. svibanj 2024 21:25