UFC

Michael Bisping savjetovao Tuivasu: ‘Mora se potući s Ganeom, ali neće mu to lako poći za rukom‘

Ciryl Gane vs. Francis Ngannou 

 Frederic J. BROWN/AFP/Profimedia
Istaknuo je kako Tuivasa nije najbolji u hrvanju i parteru

Još su samo dva dana ostala do pariške UFC priredbe koju predvode teškaši Ciryl Gane i Tai Tuivasa. Po kladionicama je favorit naravno Gane, ali jasno je da se radi o tehnički puno potkovanijem borcu nego što je to Tuivasa. No, radi se o teškoj kategoriji te Tuivasa svakako ima svoje šanse u tom meču, a tako misli i Michael Bisping.

Rijetko tko je uspio pronaći odgovor na Ganeov ‘stand up‘ koji je u svojih osam nastupa u UFC-u primio zanemarivu količinu čistih udaraca. No, Tuivasa je nokautirao posljednjih pet protivnika te je upravo po tome Bisping dao recept za pobjedu nad Ganeom.

‘‘Gane je tako lagan na nogama, atleta je i kreće se nestvarno. Tako je staložen i vješt na nogama, a načinom na koji ulazi unutra i van može svakome zadati probleme. To je razlog zbog kojeg se Ngannou pretvorio u hrvača i mislim da to nitko nije mogao pretpostaviti‘‘, rekao je Bisping.

‘‘Mislim da ukoliko Tai želi pobijediti, morat će se potući s Ganeom. Mora pokušati pritisnuti ga uz kavez ali bit će mu jako teško to učiniti jer je Ciryl vrlo staložen. Ima odličan prednji direkt, odličan dugi ‘front kick‘ i držat će ga na distanci‘‘, dodao je.

Na kraju je rekao da je rješenje za Ganea hrvanje, no istaknuo je kako Tuivasa nije najbolji hrvač i grappler. Rekao je i kako je sama činjenica da je Ngannou morao hrvati protiv Ganea poruka cijeloj diviziji o kakvom se ‘stand up‘ borcu radi, no odličan je i u parteru što se često zapostavlja.

Linker
15. travanj 2024 04:19