UFC

Michael Bisping savjetuje Darrena Tilla: ‘Mislim da bi se trebao vratiti u velter kategoriju‘

Caroline Pearce i Michael Bisping
 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije Michael Bisping smatra kako Till treba određene promjene

Težak poraz doživio je engleski borac Darren Till proteklog vikenda protiv Dereka Brunsona. Dominantan je bio američki borac od početka do kraja, a izrazito velike probleme radio je Tillu svojim hrvanjem i kontrolom u parteru. ''Gorilla'' je više puta dokazao da je vješt u stojci, no njegove vještine u parteru zabrinjavajuće su i onda kada ne uspije obraniti rušenje protivnika, jasno je da ga čeka duga noć. Njegov sunarodnjak Michael Bisping u razgovoru za BT Sport također se dotaknuo Tillovih nedostataka u parteru.

''Uz dužno poštovanje, parter je morao biti nešto bolji večeras. Nije sramota što ga je Brunson rušio, on je snažan hrvač. On je cijelu svoju karijeru gradio na tome. Međutim, onoga trenutka kada su završili na podu, smatram da je Till mogao neke stvari učiniti drukčije.'', rekao je Bisping koji je uputio i nekoliko riječi podrške za Tilla koji silno želi doći do pojasa UFC-ova prvaka.

''Ovo je još jedan poraz koji ide u njegov omjer i dodatno usporava njegov napredak ka postajanju prvakom svijeta. No reći ću nešto u svrhu ohrabrenja. Njemu je tek 28 godina. Ja sam imao puno uspona i padova tokom svoje karijere. Ne predlažem da napusti Team Kaobon, no možda bi trebao otići negdje gdje su fokusiraniji na hrvanje i jiu-jitsu.'', dodao je ''Count''.

Darren Till je osam od ukupno 11 UFC nastupa odradio u velter kategoriji. Međutim, borac iz Liverpoola dvaput je padao vagu, a i kada je prolazio, to je bilo uz veliku muku i puno problema. Dva poraza zaredom doživio je Till u velteru (Woodley, Masvidal) prije prelaska u srednju kategoriju unutar koje ima jednu pobjedu (Gastelum) i dva poraza (Whittaker, Brunson). Michael Bisping međutim smatra kako bi se Till trebao vratiti u velter kategoriju.

''Mislim da je povratak u velter kategoriju ono što mu treba. Kada usporedite Dereka Brunsona s njim, Brunson je puno veći tip. Ne govorim o visini, tu su jako slični. Ali kada pogledate njihovu konstituciju (frame), a s konstitucijom i svim tim mišićima dolazi i snaga. To posebno dolazi do izražaja kada se borite s tipovima poput Dereka Brunsona kojima se taktika zasniva oko toga da ga vas sruše. Naravno, tehnika također dolazi do izražaja, no i snaga je jako bitan faktor. Jednom kada dođete u pozicije u klinču, tada nastupa snaga, a Derek ga je na neki način nadjačao u tim situacijama također.'', objasnio je Michael Bisping.

Vidjet ćemo što je iduće za Darrena Tilla. On je prije borbe s Derekom Brunsonom izjavio da bi se volio boriti protiv Kamarua Usmana kako bi pokušao osvojiti pojas u velter kategoriji za koji je ostao jednu pobjedu prekratak nakon što ga je Woodley savladao u borbi za pojas. Međutim, daleko je Till od pozicije da može razmišljati o borbi za pojas i morat će dobro promisliti o svome idućem potezu s obzirom da ima četiri poraza u zadnjih pet nastupa. Hrvanje i parter svakako mu moraju biti prioritet.

Linker
24. travanj 2024 23:55