UFC

Michael Chandler frustriran Gaethjeom: ‘Odbio me nekoliko puta do sada‘

Michael Chandler
 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Pogled na UFC-ovu ljestvicu lake kategorije daje zapravo vrlo jasnu sliku

Iako je u svibnju poražen u borbi za UFC titulu lake kategorije, Michael Chandler i dalje je aktualan borac, odnosno netko oko koga se konstantno nešto događa. To se dodatno pojačalo nakon proteklog vikenda i pobjede Islama Makhacheva nad Thiagom Moisesom. Chandler je već prokomentirao svoju eventualnu borbu protiv Dagestanca, iako on smatra kako to nije borba koju bi trebao iduću odraditi.

Postoji borba koju traži još otkako je na UFC 262 priredbi od njega bio bolji Charles Oliveira. To bi bio okršaj protiv Justina Gaethjea, a tu namjeru potvrdio je i putem svog "livea" na Instagramu.

"Gaethje bi trebao biti moj idući protivnik, nema tu nikakve dvojbe. Nije tajna da Gaethje i Makhachev imaju istog menadžera, tako da je očito njihov plan poslati Islama na mene, da bi uklonili ono što treba slijedit Gaethjeu. Problem je Gaethje. Brate, ti sebe nazivaš borcem. Jedan si od najuzbudljivijih natjecatelja u cijelom sportu. Pripremi se stvoriti 'highlight' snimku ili budi dio nje. Ja sam takav i spreman sam na to", poručio je Chandler svom planiranom protivniku.

No, planovi će mu se teško ostvariti ako je istina ono što govori. Naime, Gaethje očito nema namjeru boriti se protiv njega, a teško je zaključiti što on zapravo čeka.

"Reći ću vam nešto. Izrekao sam ime Justina Gaethjea sigurno sto puta otkako sam u ovoj organizaciji. Njemu je borba protiv mene ponuđena tri ili četiri puta i svaki put je odbio. Dva smo mjesta rangirani jedan od drugog, a nije se borio od listopada prošle godine. Njemu je potrebna borba ako ima namjeru boriti se za titulu. No, iz nekog razloga njegov kamp i on nisu zainteresirani boriti se protiv mene", nezadovoljan je svojom trenutnom situacijom bivši Bellatorov prvak.

Na ljestvici lake kategorije, Dustin Poirier prvi je izazivač. Iza njega nalazi se Gaethje, treći je Beneil Dariush, a četvrti Chandler, dok Top 5 po novom zatvara Islam Makhachev.

Linker
26. travanj 2024 18:20