UFC

Michael Chandler kuje planove nakon što odradi borbu protiv McGregora: ‘Hoću meč za pojas, otvoren sam i za velter kategoriju‘

Michael Chandler

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Spomenuo je i neke borce s kojima se želi boriti, a među njima je i Colby Covington

Michael Chandler raduje se svijetu mogućnosti koje se otvaraju susretom s Conorom McGregorom u njegovom sljedećem time outu. Bivši trostruki Bellatorov prvak u lakoj kategoriji dolazi u ovogodišnje ljeto nakon što je bio trener u nadolazećoj sezoni The Ultimate Fightera.

U 31. sezone dugogodišnje UFC reality TV serije, Chandler se natjecao s bivšim prvakom u perolakoj i lakoj kategoriji i najvećom zvijezdom UFC-a Conorom McGregorom kao trener. Kao što je tradicija u showu, očekuje se da će se treneri boriti nakon završetka sezone.

Zahvaljujući McGregorovom statusu megazvijezde, pobjeda nad njim - ili za njega - uvijek ostavlja pobjednika njegovih mečeva u orbiti zlata. Iako su se oba borca ​​primarno borila u lakoj kategoriji, sve upućuje na to da će se borba održati u velter kategoriji. Unatoč tome što je Chandler (23-8) započeo svoju karijeru kao velteraš 2009. godine i pao u laku kategoriju te ostao tamo nakon svojih prvih pet borbi, vidi da ga čekaju neki uzbudljivi potencijalni parovi.

"Nikada ne kažem nikad i nikad neću reći da to zaslužujem, ali ne bih se iznenadio da borba za naslov bude u planu jer UFC zna što je dobar posao. Pogotovo kad završim Conora onako kako mislim da budem, na dominantan način. To bi moglo biti u planu i volio bih otići tamo i boriti se protiv Makhacheva ili bilo koga drugoga u tom trenutku."

“Ne bih se protivio niti meču za pojas u velteru, ovisi o tome je li to bio pravi meč za mene. Covington bi mi bio dobar protivnik, volio bih tu borbu. Nije da nužno zaslužujem priliku za naslov, no neću ju odbiti ako ju dobijem", kazao je.

Umetanje Chandlerovog imena u kategoriji do 77 kilograma samo bi doprinijelo trenutnom kaosu unutar nje. Izazivači su se otimali, iznoseći svoje argumente tko bi trebao biti sljedeći na redu otkako je prvak Leon Edwards posljednji put branio pojas protiv Kamarua Usmana u ožujku. U konačnici, čini se da je upravo Covington taj koji će sljedeći dobiti priliku za napad na pojas. a datum te borbe protiv "Rockyja" tek treba biti određen.

Linker
20. travanj 2024 05:02