UFC

Michael Chandler o Bellatoru: ‘Teško je smatrati se najboljim na svijetu dok ste u toj promociji‘

Michael Chandler

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Ponajbolji borac lake kategorije na svijetu, usporedio je razlike UFC-a i Bellatora

Dolazak Michaela Chandlera pod okrilje UFC-a, pokazao se punim pogotkom za obje strane. ''Iron'' se napokon bori s najboljim borcima svijeta, na najvećoj svjetskoj MMA pozornici. Promocija je s druge strane dobila nevjerojatno atraktivnog borca koji publiku privlači onim što radi u kavezu, ali osvaja i svojim govorima van kaveza.

Već u debiju, Chandler je nokautirao Dana Hookera u prvoj rundi, a uslijedio je meč za titulu u lakoj kategoriji. Charles Oliveira pokazao se boljim u jako zanimljivom meču, a Chandler se nakon toga našao u borbi godine protiv Justina Gaethjea. Izgubio je Michael i taj meč te je uslijedio obračun s Tonyjem Fergusonom, jako bitan za oba borca.

Spektakularnim ''front kickom'' Chandler je došao do pobjede u drugoj rundi, a brojni fanovi i MMA analitičari ostali su oduševljeni i njegovim intervjuom koji je dao u kavezu, neposredno nakon pobjede. Isprozivao je Chandler borce kao što su Oliveira, Gaethje i Conor McGregor, a odradio je to na vrlo zanimljiv način.

Gostujući u MMA Houru proteklog tjedna, Chandler je objasnio kako je došlo do toga da vidimo i taj dio njegovog repertoara, odnosno zašto nismo slušali tako dobre prozivke dok je nastupao u Bellatoru.

''Nisam bio u legitimnoj poziciji da se smatram najboljim borcem svijeta i stoga nisam htio pokazati sve svoje vještine. Teško je ovo govoriti, jer ne želim pričati o Bellatoru na način koji nije pozitivan. Volim Bellator i Scotta Cokera, ali jako teško je isticati se kao najboljeg borca svijeta, onda kada se ne borite protiv najboljih na svijetu. Žao mi je, ali Bellator nema najbolje borce na svijetu. Možda jedan ili dvojica odskaču i to je istina.'', objasnio je Michael.

Chandler je u nastavku objasnio kako je UFC jednostavno najjača organizacija s najjačim MMA borcima na svijetu. Samim time, on se sada osjeća puno ugodnije dok proziva takve borce i dok sebe svrstava među najbolje. Koga će od prozvanih dobiti kao protivnika u sljedećem nastupu, prepuštamo UFC-ovim ''matchmakerima'' na odabir.

Linker
23. travanj 2024 23:36